Ahmed Hassan blev offer för skolattacken.
1 av 4
Ahmed Hassan blev offer för skolattacken. - Foto: Privat
Ahmed Hassan.
2 av 4
Ahmed Hassan. - Foto: Privat
Hans mamma berättar om den hemska händelsen.
3 av 4
Hans mamma berättar om den hemska händelsen.
Här ligger skolan.
4 av 4
Här ligger skolan. - Foto: google maps

Ahmed blev offer för skolattacken i Trollhättan

Den unga pojken blev offer för mördarens framfart på skolan i Trollhättan. Nu berättar hans mamma om mardrömsdagen för Expressen.


Ahmed Hassan blev en av de två personer som miste livet efter attacken mot Kronogårdsskolan i Trollhättan på torsdagen, skriver Expressen.

Ahmeds mamma Kiin Mohamed Ali ska ha varit hemma när hon fick den hemska nyheten om dådet.

– Jag fick veta vad som hade hänt i skolan, där Ahmed gick. Jag sprang till skolan och letade efter honom och jag var så rädd. Jag letade och letade, men jag kunde inte hitta honom någonstans. Till slut kom polisen fram till mig och sa att Ahmed var på sjukhuset, säger Kiin Mohamed Ali till Expressen.

När hon kom till sjukhuset fick hon veta att hennes son blev opererad. Hon berättar att hon fick vänta länge och var orolig och rädd.

Tills slut kom beskedet, hennes son hade inte överlevt.

– De sa att han inte hade klarat sig och jag blev så ledsen. Jag älskade honom så mycket, så mycket. Han var så snäll och så hjälpsam, säger hon.

Med sin familj och sina åtta syskon ska han bott i Trollhättan i tre år.

– Hans syskon är jätteledsen och vi alla gråter, säger mamman till Expressen.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hotade sajt – döms för knarkbrott

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.