Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sista samtalet – Lisa Holm ska ha fickringt pappan

- 23/10/2015, 12:46 -
Förundersökningen.
1 av 4

Handske ur förundersökningen.

Polisen

Lisa Holm, polisen
2 av 4

Lisa ska ha ringt pappan från fickan.

TT bild

Lisa Holm, mordoffer
3 av 4

Lisa Holm mördades i ladan.

TT

Lisa Holm.
4 av 4

En snara från förundersökningen.

Polisen

Lisa Holm fickringde sin pappa kvällen då hon dog. Pappan säger att han hörde henne säga "Det är klart". Sedan hörde han ett metalliskt ljud.

Klockan 18.22 söndagen den 7 juni skickade Lisa Holm ett sms till sin pappa där det stod "nu åker jag". Fyra minuter senare fick pappan ett samtal från Lisa som visade sig vara en fickringning.

– Jag hörde henne säga: "Det är klart". Efter det hörde han ett metalliskt ljud, säger han enligt Aftonbladet.

Denna kvällen var första gången som Lisa skulle köra moped mellan kaféet där hon jobbade och hemmet i Skövde. Efter att kaféet stängde vid 18 talade Lisa Holm med sina kollegor och de skiljdes åt för dagen nära Lisa gick för att hämta sin moped. Det är då hon blev överfallen.

LÄS MER: 14 saker vi vet om åtalet om Lisa Holms misstänkte mördare

Det verkar som att den 35-årige mannen bett Lisa om en vägbeskrivning. Dagen innan hade 35-åringen bett en annan kvinna i området om vägbeskrivning. 18.26 kom samtalet från Lisa till pappan som ropade "Hallå" men utan att få svar.

Pappan säger i förhör att han hörde andra röster än Lisas och att en av dem rösterna kunde ha varit en ljusare mansröst. En dryg timme senare ringde Lisas mamma till dotterns mobil men då var den avstängd.

Efter klockan 20 gav sig pappan ut i bil för att leta efter Lisa. Det tog honom en halvtimme att komma fram till Blomberg där Lisa jobbade. I förhören har pappan sagt att nervositeten ökade ju närmre kaféet han kom och att han undrade vad som kunde ha hänt. När pappan kom fram såg han Lisas moped. Men ingen Lisa. Efter att ha letat en stund efter sin dotter ringde han polisen.

Mer om fallet Lisa Holm:

• Så letar man efter alternativa mördare i fallet Lisa Holm

• Familjens advokat: Sexuellt motiv bakom mordet på Lisa Holm

• Så skyddas Lisa Holms misstänkte mördare

• Lisa Holms kropp hittades i ett litet skåp

• 14 saker vi vet om åtalet mot Lisa Holms misstänkte mördare

• Nerijus Bilevicius, 35, sperma hittad i ladan där Lisa Holm ska ha mördats

• Misstänkte Lisa Holm-mördaren åtalad

• Lisa Holm hittades med kläder avdragna

• Nerijus Bilevicius, 35, åtalas för mordet på Lisa Holm