Sträck på dig! Det går riktigt jävla bra nu!
1 av 6
Sträck på dig! Det går riktigt jävla bra nu! - Foto: tt bild
Brottsligheten sjunker!
2 av 6
Brottsligheten sjunker! - Foto: tt bild
Arbetslösheten är på väg neråt!
3 av 6
Arbetslösheten är på väg neråt! - Foto: tt bild
Och ekonomin förväntas växa mer än väntat!
4 av 6
Och ekonomin förväntas växa mer än väntat! - Foto: tt bild
Vi är dessutom lyckliga!
5 av 6
Vi är dessutom lyckliga! - Foto: tt bild
Och tryggare än innan!
6 av 6
Och tryggare än innan! - Foto: tt bild

5 bevis på att det går fett bra för Sverige nu

Om någon du känner börjar snacka om att allt går åt helvete i Sverige i dag är det bara att visa upp den här faktan. Sverige har nämligen ett jävla flyt just nu!


1. Ekonomin

Sveriges ekonomi går som tåget just nu! Enligt OECD:s senaste repport väntas lönerna öka de närmaste åren, och ekonomin kommer att växa. Faktum är att ekonomin överträffar förväntningarna. 2016 planeras svensk BNP öka med 3,1 procent, och 2017 kommer den öka med 3,0 procent.

Bild:TT

2. Arbetslösheten

Och även arbetslösheten blir det bättre med! Nästa år kommer den sjunka från 7,7 procent ner till 7,3 procent och 2017 kommer den vara nere i 6,7 procent, skriver Affärsvärlden.

Bild:TT

3. Brottsligheten

Antal anmälda brott har ökat något de senaste 20 åren. Men när det gäller brott mot enskild person, såsom misshandel, hot, bedrägeri och rån så har det minskat de senaste 10 åren. Även brott mot enskilda hushåll, det vill säga inbrott, bilstölder och cykelstölder har minskat de senaste 10 åren. Källa: Brottsförebyggande rådet

Bild:TT

4. Tryggheten

Och dessutom känner vi oss svenskar tryggare. Andelen svenskar som undviker att gå ut på kvällen har sjunkit, och oron för att en själv eller någon i ens närhet ska utsättas för brott har också minskat.

Dock tror en fjärdedel av befolkningen att brottsligheten ökar kraftigt, och endast sju procent tror att den minskar (vilket den faktiskt gör). Källa: Brottsförebyggande rådet

5. Lycka

Och inte nog med det! Vi svenskar är generellt sett nöjda med livet, jämfört med andra länder. Sju av tio svenskar menar att de är lyckliga för det mesta eller hela tiden, enligt SCB.

Bild:TT

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ser du ljust på framtiden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.