Lördag 31 Jul
Stockholm

Kungens fastigheter kan bli asylboenden

Kungen vill hjälpa till.
1 av 3
Kungen vill hjälpa till. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Bjorn Larsson Rosvall/ TT
Hovet öppnar upp för att göra fastigheter till boenden.
2 av 3
Hovet öppnar upp för att göra fastigheter till boenden. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Heja Kungen!
3 av 3
Heja Kungen!. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kungen och resten av hovet känner att de vill hjälpa till på något sätt. Nu har de öppnat för att man skulle kunna använda kungliga fastigheter som boenden till flyktingar. Men det hela är ännu oklart.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kungen vill hjälpa till och öppnar nu upp för att se över kungafamiljens lokaler och om de kan ge flyktingar tak över huvudet. Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren är hovet mycket engagerade i flyktingarnas situation, skriver Dagens Nyheter.

– Utifrån den situation som är så vill det ju till att många hjälper till på olika sätt och det har även kungafamiljen gjort genom att stötta etablerade organisationer som enkom arbetar med flyktingfrågan, säger Thorgren.

Men Stockholms slott kommer inte vara tillgängligt.

Margareta Thorgren säger att Statens fastighetsverk, som formellt äger fastigheterna och slotten, måste komma med initiativet. Och enligt Johan Zetterberg som jobbar för SFV skulle de vara positivt inställa om kungen skulle komma med ett förslag på boende.

– Ja, visst. Vad vi behöver bevaka är till exempel kulturvärden och så. Men annars tycker vi att det överlag att det är en jättebra idé att utnyttja lokaler som ändå inte används, säger Thorgren till DN.

Men om det kommer att ske överhuvudtaget är oklart. För nu dementerar Margaretha Thorgren det hela. Till Expressen säger hon att det inte är aktuellt i nuläget. "Dubbla bud i Mellerud" måste vi säga hovet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela