En man greps i torsdags misstänkt för terrorbrott, han friges på söndagen.
En man greps i torsdags misstänkt för terrorbrott, han friges på söndagen. - Foto: TT

Här är terrormisstänkte mannen som jagas av polisen

Hans namn och bild ska ha gått ut till polisen över hela landet.


I går meddelade Säpo att de nu höjer beredskapen för terrorhot mot Sverige, från nivå 3 till nivå 4. Det innebär att risken för att någon har avsikt och förmåga att utföra terrordåd i Sverige är hög. Samtidigt anhölls en man i sin frånvaro, skäligen misstänkt för förberedelse till terroristbrott.

Enligt Expressen ska den misstänkte vara i 25-årsåldern, vara medlem i IS och krigstränad i Syrien, skriver Expressen, som tagit del av polisens information.

På en grynig bild som Expressen tagit del av, syns mannen i profil. Polisen har fått i uppgift att "jourhavande åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål omedelbart kontaktas för beslut om eventuella ytterligare utrednings- eller tvångsåtgärder", om den misstänkte påträffas, skriver Expressen.

När Nyheter24 ringer upp Säpo vill de vare sig bekräfta eller förneka uppgifterna, utan hänvisar till förundersökningssekretessen.

"Vi är förhindrade att svara på frågor om detta. Fokus ligger nu på polisens möjlighet att agera", skriver Säpo i ett pressmeddelande.

Vet du mer, eller har du sett något misstänkt? Kontakta polisen på 114 14

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!