Säpo säger att det är svårt att veta vad falska pass kommer ifrån och att det kan ha tillverkats nästan var som helst.
1 av 4
Säpo säger att det är svårt att veta vad falska pass kommer ifrån och att det kan ha tillverkats nästan var som helst. - Foto: TT / TT
Säkerhetspolisen.
2 av 4
Säkerhetspolisen. - Foto: tt bild
Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve.
3 av 4
Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve. - Foto: TT
Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve berättade under torsdagen att en av terroristerna i Paris hade ett falskt svenskt pass.
4 av 4
Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve berättade under torsdagen att en av terroristerna i Paris hade ett falskt svenskt pass. - Foto: TT / TT

Säpo om terroristens falska svenska pass: "Ingen aning om vad det kommer ifrån"

En av terroristerna i Paris hade ett svenskt pass, det berättade Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve. Så här säger Säpo om falskpasset.


Under torsdagen kom uppgifter om att en av terroristerna i Paris haft ett falskt svenskt pass. Det berättade Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve på en presskonferens.

Enligt Säkerhetspolisen, Säpo, är svenska pass populära och det är svårt att veta var terroristen fått tag på falskpasset.

– Det är ett falskt pass, och det finns falska pass i omlopp. Tyvärr är det så att svenska pass är attraktiva eftersom Sverige har ett gott renommé i världen, säger Säpos kommunikationschef Mark Vadasz till Nyheter24.

– Ingen aning vad passet kommer ifrån, det är ett falsk pass och kan tillverkas i princip var som helst, säger Vadasz.

Han vill inte kommentera om Säpo hade information om det svenska passet eller vad som kan ligga bakom att Frankrikes inrikesminister går ut med informationen nu.

– Du får fråga inrikesministern om det, säger Vadasz.

Uppdatering: Enligt nya uppgifter tillhörde det falska passat inte alls en av terroristerna. Läs mer HÄR.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!