Misstänkte terroristen fångades på övervakningskamera på väg in i Sverige

- 19/11/2015, 12:34 -
Den höjda hotnivån innebär att risken för att någon har avsikt och möjlighet att utföra terrordåd i Sverige är hög.

Den höjda hotnivån innebär att risken för att någon har avsikt och möjlighet att utföra terrordåd i Sverige är hög.

tt bild

Han misstänks för förberedelse till terrorbrott och jagas av polisen. Enligt uppgifter till Expressen ska mannen ha fångats på en övervakningsbild på sin resa in i Sverige.

Under onsdagen höjde Säpo terrorhotnivån i Sverige, och bedömer nu att risken att någon eller några har avsikt och förmåga att begå terrordåd i Sverige är hög.

Sveries mest jagade man, den misstänkte terroristen, är ett av skälen till det. Under torsdagen har en bild på mannen som kan befinna sig i Sverige cirkulerat i medierna.

Nu kommer nya uppgifter. Den misstänkte fångades på bild av en övervakningskamera när han anlände till Sverige, enligt uppgifter till Expressen.

Säpo ska ha haft information om att mannen var på väg till Sverige. Den nya bilden på mannen som misstänks ha planerat ett terrorbrott, ingår nu i polisens förundersökning mot honom, rapporterar tidningen.

Även norska myndigheter uppger att de letar efter mannen då de inte kan utesluta att han befinner sig i Norge.

På onsdagen höll Säpo en presskonferens med anledning av den höjda hotnivån. De uppmanade till vaksamhet, men menade att allmänheten inte behöver vara orolig.

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.