Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stor undersökning: Här är Sveriges kåtaste kommun

- 25/11/2015, 12:16 -
1 av 3

tt bild

2 av 3

tt bild

3 av 3

tt bild

Bor du i Sveriges kåtaste kommun? Eller kanske i Sveriges okåtaste stad? Den här nya undersökningen kommer ge dig svaret!

Är du ofta kåt och bor i norra Sverige? Då är du i gott sällskap.

En ny undersökning, där sexleksaksförsäljaren Sinful kollat var de säljer flest produkter sett till antal invånare, visade det sig att fyra av kommunerna på topp tio-listan låg långt uppe i norr.

Och vilken är då Sveriges kåtaste kommun? Jo, det är faktiskt Gällivare, där man köper mer än dubbelt så mycket sexleksaker än riksgenomsnittet, åtminstone i Sinfuls webshop.

– Det är speciellt kommunerna i de norra delarna av Sverige som klarar sig bra i vår undersökning, vilket indikerar på att man inte är rädd för att experimentera och prova nya saker i dubbelsängarna uppe i norr, säger Sinfuls grundare Mathilde Mackowski i ett pressmeddelande.

Bild:TT

Men vilken kommun är minst pilsk då? Jo, Sveriges okåtaste kommun hittar vi i Skåne, det är Höganäs som tar jumboplatsen.

Här är Sveriges tio kåtaste kommuner:

1. Gällivare

2. Karlstad

3. Umeå

4. Aneby

5. Lund

6. Lycksele

7. Höör

8. Stockholm

9. Upplands Väsby

10. Jokkmokk

Vill du se hur mycket sexleksaker folk köper i just din kommun kan du kika in Sinfuls sexkarta här (extern länk).

Bor du i en av sveriges 10 kåtaste kommuner?