Drottningholms slott i Stockholm
1 av 2
Drottningholms slott stängs av för visning. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Kung Carl XVI Gustaf drottnings Silvia prinsessan Madeleine
2 av 2
En del av kungafamiljen - Foto: Foto Mattias Edwall, Kungahuset.se / Photo Mattias Edwall, The Royal Court, Sweden. Images must not be sold on to, or distributed to, third parties. Images must not be archived. Images must not be copied. Images of the Royal Family are free for use by the

Drottningholms slott avstängt – av säkerhetsskäl

De populära visningarna kring Drottningholms slott ställs nu in. En av anledningarna är den höjda hotnivån.


Visningarna av Drottningholms slott i Stockholm ställs in. Det förhöjda säkerhetsläget i landet ligger bakom en av anledningar till att rundvandringarna ställs in.

– Både på grund av årstid och det förhöjda säkerhetsläget har man valt att stänga visningsdelen, som är en begränsad del i slottet, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren till Svenska Dagbladet.

Förra helgen var första helgen som har hållts stängt. Dock hålls parken, butiken och kaféet håller öppet som vanligt. Den 5 och 6 december planeras en julmarknad som dock ska bli av. Stockholms slott fortsätter dock att hålla visningar som vanligt.

– Men självklart är det en högre säkerhet för att komma in och så vidare till följd av säkerhetsläget, säger Margareta Thorgren till Svenska Dagbladet.

/
/
/
Senaste nytt

Utdömda växlar försenar hundratals tåg

Flera döda i cyklon i Indien

Minst åtta människor har omkommit i stormar som drabbat staden Chennai på Indiens sydöstra kust, uppger polis på tisdagen.

Fackförbund i Danmark varslar mot Tesla

Danmarks största fackförbund varslar om konflikt med bilföretaget Tesla, skriver danska TV2.

Inrikesresor med flyget minskade

Flygresandet totalt ökade sammantaget något under november. Men en minskning i inrikesresandet med 6 procent jämfört med i fjol oroar Swedavia.

Utsläpp från fossila bränslen väntas öka globalt

Världens koldioxidutsläpp från fossila bränslen väntas öka med 1,1 procent i år, enligt en årlig rapport från Global Carbon Project. Ökningen syns främst från Kina och Indien samt den globala flygtrafiken, enligt forskarna.

Ny prognos – tre räntesänkningar nästa år

Lägre inflation och flera räntesänkningar. Danske Bank ser ljuset i konjunkturmörkret, och det relativt snart.