Yxmannen har nu gripits.
1 av 3
Yxmannen har nu gripits. - Foto: Polisen
Mannen greps av polis efter ett misstänkt snatteri.
2 av 3
Mannen greps av polis efter ett misstänkt snatteri. - Foto: Bildbyrån
Han hade en yxa vid gripandet.
3 av 3
Han hade en yxa vid gripandet. - Foto: SCANPIX

Han brottade ner den efterlyste yxmannen

Yxmannen hade rymt och polisen gick ut med en efterlysning. De varnade för att han kunde vara farlig – men det visste inte Mattias och hans kollegor när de brottade ner honom.


Under torsdagen gick polisen ut med en efterlysning på en man som rymt från en vårdinrättning. Den 25 år gamla mannen var misstänkt för att ha attackerat en väktare med yxa, och ansågs farlig för allmänheten.

Som tur var kunde den efterlyste mannen gripas i en mataffär senare under dagen, och ingen blev skadad. Och det är tack vare butiksdelägaren Mattias på Ica nära Bågen i Umeå, skriver Expressen. Han och de andra delälgarna såg hur mannen plockade på sig varor, och började följa efter honom. Då visste de i inte att mannen var efterlyst.

– Då slänger han ifrån sig varorna och börjar springa. Jag får tag på honom i farten och brottar ner honom, och håller kvar honom. Han blir lite förbannad, säger Mattias.

De lyckades hålla kvar honom i butiken tills polisen kom. Det var när han visiterades som det upptäcktes att han hade yxa på sig, skriver Expressen.

Ica
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!