SJ-tåg
1 av 3
Samtliga tåg söderut från Stockholm är inställda. - Foto: TT BILD
Det blåser
2 av 3
Ingen ersättningstrafik. - Foto: TT
En bil står framför en nedblåst byggställning
3 av 3
Helga har farit fram i Göteborg. - Foto: TT Bild

Samtliga tåg söderut från Stockholm ställs in

Stormen Helga har påverkat trafiken i Sverige kraftigt under dagen. Nu ställs samtliga tåg söderut från Stockholm in.


När stormen Helga kom till Sverige orsakades det en hel del problem för trafiken. I flera svenska städer har biltrafik stått still dels på grund av fallna träd. Exempelvis på riksväg 53 mellan Nyköping och Oxelösund har en lastbil vält.

Nu berättar SJ på sin hemsida att samtliga tåg söderut från Stockholm kommer att ställas in. Ingen ersättningstrafik kommer att sättas in. Många människor sitter just nu på stillastående tåg runt om i landet.

Det är klass 2-varning i Östergötland, Örebro län, Göteborg, Bohuslän, Dalsland, Sjuhäradsbygden och norra Västergötland. Och för att göra saken värre varnar SMHI för kraftigt snöfall i Dalarna, Värmland och inlandet i Gävleborg.

Det rapporteras att tre SJ-tåg som står stilla utan el och värme. De kommer att evakueras så fort som möjligt. Det finns dock säkerhetsaspekter som gör evakueringen långsammare.

– Vi måste säkra elledningar och att det inte rasar ned några träd innan vi evakuerar. Men vi försöker hjälpa resenärerna med mat och dryck så fort som möjligt, säger Dan Olofsson vid SJ:s pressjour till TT.

Ett av tågen står nära Bro, mellan Stockholm och Enköping. Ett annat står nära Kolmården. Det tredje tåget står vid Enstberg, nära Nyköping, rapporterar TT, enligt Aftonbladet.

Är du drabbad av stopp i tågtrafiken eller annat som Helga orsakat? Hör av dig till oss.

SJ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.