Stockholm

Vackra hyllningen till Lavin: "Bror du är med oss överallt"

1 av 3
. Foto: privat
2 av 3
. Foto: tt bild
3 av 3
. Foto: privat

En och en halv månad efter den fruktansvärda attacken i Trollhättan lever sorgen starkt hos Lavin Eskandars familj. Ett ljus i mörkret är att det nu har börjat strömma in tavlor på hjälten till familjen.


Läs mer

Den 22 oktober förändrades allt. Elevassistenten Lavin Eskandar, 20, gav sitt liv för att rädda andra när terroristen och mördaren Anton Lundin Petterson attackerade elever och lärare på skolan Kronan i Trollhättan. Tre personer mördades.

Efter det har Lavins familj försökt förstå det ofattbara, försökt bearbeta sorgen. Nu har familjen satt upp tavlor i sitt hem för att hedra hjälten.

– Jag tycker det blir lättare, men jag förstår om andra tycker det kan kännas jobbigt. Men vi allra närmast honom gillar att ha bilder på honom överallt, säger Lavins bror Leith Eskandar till Nyheter24.

Flera konstnärer har hört av sig till familjen och skänkt tavlor, och Leith menar att de fått så många att de inte ens får plats på väggen. "Bror du är med oss överallt", skrev Leith när han lade upp en av bilderna på Facebook.

– Det är klart det känns bra. Vi uppskattar det väldigt mycket. Men det är inget som gör att sorgen blir lättare.

Sorgen sitter i. Familjen, som genomgått något som få kan förstå eller sätta sig in i, tar en dag i taget. Leith berättar att sorgen inte blir lättare att bära, snarare tvärtom.

– Vi tänker på honom hela tiden. Och det har inte blivit lättare med tanke på att man börjat förstå vad som faktiskt har hänt. Nu börjar man sakna honom på riktigt eftersom det var så länge sedan man träffade honom. Han är inte här. Det märks.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.