Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här bygger flyktingarna en flagga för att tacka Sverige

På asylboendet Solbacka i Sörmland pågår ett flaggbygge för fullt.
1 av 2

På asylboendet Solbacka i Sörmland pågår ett flaggbygge för fullt.

TT Bild

Med 3 400 träbitar ska flyktingarna bygga en stor Sverigeflagga för att hylla svenskarna.
2 av 2

Med 3 400 träbitar ska flyktingarna bygga en stor Sverigeflagga för att hylla svenskarna.

TT Bild

Nyheter | 17/12/2015 10:09

De har flytt sina länder för att komma till en tryggare plats. Nu vill de hylla Sverige med en flagga som de gör helt själva.

Det här är verkligen riktigt fint!

Flyktingarna på ett asylboende i Stjärnhov i Sörmland vill tacka Sverige som tagit emot dem. Därför bygger de en jättestor Sverigeflagga.

Flaggan är som ett konstprojekt – de ska måla hela 3 400 trädbitar gula och blå för att få till den, skriver Dagens Nyheter. Och det passar ju perfekt i och med att de ännu inte har något att sysselsätta sig med.

– Innan projektet fanns det inget att göra här. Vi hade mycket ledig tid. I Syrien hade jag ett jobb, ett hem och en bil. Jag hade ett bra liv. Men kriget förstörde allt, säger Manal Shatti till SVT Edit.

Elisabeth Frieberg, som är konstnär, har hjälpt dem att fixa allt material. Men det var inte hennes idé att de skulle göra en flagga. Utan det var Imad Alshatti från Syrien som berättade att de ville göra en flagga.

– Det fanns ett sådant uppdämt behov att få jobba och göra någonting. De jobbar dag och natt, säger Frieberg enligt DN och fortsätter:

– Det här gänget, det är så mycket glädje så det är inte klokt.