Risk för halka under dagen – särskilt i Norrland.
1 av 2
Risk för halka under dagen – särskilt i Norrland. - Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Var försiktig där ute!
2 av 2
Var försiktig där ute! - Foto: Rolf Höjer/SCANPIX

Trafikverket varnar för halka i stora delar av Sverige

Under tisdagen – som brukar klassas som en av årets farligaste dagar i trafiken – utfärdas nu risk för halka i stora delar av Sverige.


Tisdagen den 22 december brukar klassas som en av de farligaste dagarna att ge sig ut på vägarna. Anledningen är att nästan två miljoner julfirare ger sig ut på vägarna. Förra året inrapporterades 67 trafikolyckor den 22 december, rapporterar Aftonbladet.

För att göra saken värre går Trafikverket ut och varnar för halka – frosthalka, ishalka och snöhalka är samtliga typer som drabbar Sverige under dagen och kvällen. Värst kommer det att vara i Norrland. Du som ger dig ut på vägarna under dagen ska vara extra försiktig i korsningar, i skuggiga delar av vägbanan, på broar och viadukter. Halka syns inte alltid och kan dyka upp plötsligt.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du köra bil i dag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.