Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
795
reaktioner idag

Polisen mörkade övergrepp mot unga tjejer

Polisen sa att stämningen på festivalen var lugn, i själva verket hade fler övergrepp än normalt skett.

Polisen sade att det hade varit lugnt på festivalen "We are Stockholm". Genrebild.

Men i själva verket hade fler övergrepp än normalt rapporterats. Genrebild.

”Det har varit förhållandevis få brott och få omhändertagande med tanke på deltagarantalet” meddelande polisen när festivalen "We are Stockholm" var slut.

Men redan vid festivalen början hade man problem med killgäng som tafsade på unga flickor i publiken. Vissa av flickorna var bara 11 till 12 år gamla. Det har Dagens Nyheter utläst av polisens interna meddelanden.

Bakom övergreppen och stölder står enligt Dagens Nyheters källor ”unga utländska män som kommit till Sverige utan föräldrar”.

– Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen, säger polischefen Peter Ågren till Dagens Nyheter.

Stockholmspolisen presschef Varg Gyllander säger att polisen inte tystat ner övergreppen.

– Sådant sysslar vi inte med. Men det jag ska göra i morgon är att titta på vad som hände, vad vi gjort och hur vi kommunicerat och vilka skäl det har funnits till att vi inte har kommunicerat det, säger Varg Gyllander till Aftonbladet.

Mer:

Låt mig slippa män – de kan öva på att uppföra sig i sin egen pool