Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4688
reaktioner idag

14 övergrepp på badhus i Stockholm – tioåriga tjejer utsatta

Flera anmälningar om sexuellt ofredande på badhuset Erikdalsbadet i Stockholm. Många rör unga personer och i ett fall är de utsatta tio år gamla.

Under förra året gjordes 14 anmälningar om ofredande på badhuset Eriksdalsbadet i Stockholm. Det skriver Aftonbladet som gått igenom alla anmälningar om sexuellt ofredande som skett på Eriksdalsbadet.

14 anmälningar har kommit in i hälften av fallen är de utsatta under 15 år gamla. En av anmälningarna rör två tioåriga tjejer som blev utsatta för övergrepp i rutschkanan.

De två tioåriga tjejerna blev ifattåkta av en äldre pojke, han tafsade på dem, och tog på deras könsorgan.

– Jag tror att det finns stort mörkertal – många situationer som inte leder till sexuella ofredanden, men där tjejer känner stor otrygghet. Därför är det bra att de har gjort den här uppdelningen. Det är en hyfsat snabb åtgärd, som innebär en tryggare miljö, säger Peter Ågren, sektionschef vid Citypolisen, till Aftonbladet.

Både män och kvinnor har blivit utsatta, men i alla 14 fall är förövaren man, enligt Aftonbladets artikel.

Mer:

Låt mig slippa män – de kan öva på att uppföra sig i sin egen pool