Mannen tröttnade på melodin efter femton år och gick till äggattack.
1 av 4
Mannen tröttnade på melodin efter femton år och gick till äggattack. - Foto: COLLAGE TT BILD
Ett ägg råkade träffa ett tvåårigt barn.
2 av 4
Ett ägg råkade träffa ett tvåårigt barn. - Foto: TT BILD
Nu hör ni melodin i huvudet va?
3 av 4
Nu hör ni melodin i huvudet va? - Foto: TT BILD
Mannen har överklagat sin dom.
4 av 4
Mannen har överklagat sin dom. - Foto: TT BILD

Störde sig på glassbilsmelodin i 15 år – träffade tvååring i huvudet vid äggattack

En 62-årig man i Lund stod inte ut längre. Anledningen – glassbilsmelodins ljudande. Han störde sig i femton år innan han gick till äggattack. Som slutade i pannkaka.


Det gick så långt att den 62-årige mannen i Lund dömdes till dagsböter för ofredande och att betala skadestånd på 5 000 kronor till tvååringen som han träffade med ägget.

Anledningen till mannens äggattack var att melodin från glassbilen gått honom på nerverna. I femton år. Det slog slint och mannen började kasta råa ägg mot glassbilen. Men missade och träffade en tvååring som bara ville ha glass. Även en hund träffades.

Barnets mamma polisanmälde händelsen efter att tvååringen fått en bula i tinningen. Men mannen blånekar till att han ska ha träffat tvååringen alls. Och är verkligen inte nöjd med domen som han överklagat till hovrätten. Åklagaren överklagade också – för att få ännu högre böter.

Mamman eller barnet har ännu inte fått en ursäkt. Och mannen – han gjorde det igen. En vecka efter olyckan visade han fingret och kastade ett enda ägg. Nu stannar bilen "äggstra" långt bort från mannens hus, rapporterar Aftonbladet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Stör du dig på glassbilens melodi?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.