Nu berättar mamman om händelsen.
1 av 5
Nu berättar mamman om händelsen. - Foto: Polisen
Känner du igen mannen? Ring polisen på 11414.
2 av 5
Känner du igen mannen? Ring polisen på 11414. - Foto: Polisen
Mannen attackerade en mamma när hon försökte avbryta ett rån som mannen utförde.
3 av 5
Mannen attackerade en mamma när hon försökte avbryta ett rån som mannen utförde. - Foto: Polisen
4 av 5
- Foto: Polisen
Mammans barn blev skräckslagna vittnen.
5 av 5
Mammans barn blev skräckslagna vittnen. - Foto: Polisen

Småbarnsmamman: "Folk är extremt dåliga på att stå upp för varandra"

Hon blev attackerad efter att hon stoppade en tjuv från att stjäla, nu berättar hon om händeslen.


Under torsdagen skakades Sverige av de upprörande bilderna på en tjuv som misshandlar en småbarnsmamma i Gamla Stan.

Händelsen som ägde rum 5 januari, visar hur mamman som befann sig på platsen med sina två barn, försöker avbryta rånet och hur mannen då attackerar henne. Först sparkar han på henne och slår henne och springer iväg. Sen kommer han tillbaka och spottar på henne.


Polisen

– Jag såg hans blick, han var så arg på mig. En normal reaktion hade ju varit att springa därifrån och inte attackera mig med två barn. Det är supervidrigt. Jag tänker på vad som hade kunnat ske, han hade kunnat haft kniv på sig och attackerat mig på det sättet, säger mamman till Aftonbladet.

Barnen upprörda

Barnen blev så klart skärrade av händelsen, och mamman har fått ljuga för dem och sagt att polisen har tagit honom, annars vågar de inte åka tunnelbana.

– Jag hoppas att de får honom. Det är jättesorgligt att det ska springa runt sådana här människor så att man ska behöva vara rädd, säger hon till Aftonbladet.



Skulle göra om det

Men trots rädslan berättar hon för Aftonbladet att hon skulle göra samma sak igen.

– Han var så säker på att jag skulle låta det passera. Rakt framför mig är han så fräck och fortsätter med sitt angrepp och det säger rätt mycket om den här staden. Folk är extremt dåliga på att stå upp för varandra.

/
Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.