1 av 3
2 av 3
- Foto: Totte Löfström
3 av 3
- Foto: Svenska Dagbladet/ TT Bild

Superhårda kritiken mot regeringen: Arbetslöshetsmålet är orealistiskt

​Målet för regeringen är att ha den lägsta arbetslösheten i Europa år 2020 – någonting som kommer att bli riktigt svårt, tror Arbetsförmedlingen.


Målet för regeringen är att ha den lägsta arbetslösheten i Europa år 2020 – någonting som kommer att bli riktigt svårt, tror Arbetsförmedlingen.

De nya jobb som skapats har gått till dem som står närmast arbetsmarknaden, och de som har svårast att få jobb utgör en allt större grupp, skriver SVT.

– Våra resurser räcker inte till för att möta de utmaningar vi står inför, säger Arbetsförmedlingens analyschef Mats Wadman.

Det är framför allt enklare jobb för personer utan gymnasiekompetens som saknas. Anledningen är att de som tillhör så kallade riskgrupper blir allt fler. Det kan innebära att man till exempel inte född i Europa, har en funktionsnedsätting, är över 55 eller inte har gymnasieutbildning.

– Vi gör bedömningen att det blir väldigt svårt för regeringen att uppnå målet. Det är nästan orealistiskt, säger Mats Wadman till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du regeringen kommer lyckas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.