Torsdag 24 Jun
Stockholm

Svensken jagas över hela världen – dömd för trippelmord

Det var i mars förra året som två män och en kvinna mördades brutalt.
1 av 3
Det var i mars förra året som två män och en kvinna mördades brutalt. Foto: TT Bild
Rättegången var väldigt uppmärksammad. Nu har båda bröderna dömts.
2 av 3
Rättegången var väldigt uppmärksammad. Nu har båda bröderna dömts. Foto: TT Bild
Åklagaren tror att det rör sig om hämnd.
3 av 3
Åklagaren tror att det rör sig om hämnd. Foto: TT Bild

I mars mördade han och hans bror två män och en kvinna. Nu är han dömd i sin frånvaro och jagas världen över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I mars förra året mördades två män och en kvinna i Uddevalla. En 21-åring, en 22-åring och en 18-åring. Motivet bakom är fortfarande oklart men åklagaren tror att det rör sig om en hämnd, skriver Expressen

– Det är väldigt, väldigt bestialiska mord. Det är tre unga människor och den 18-åriga flickan blir fullständigt, hänsynslöst avrättad för att hon blev vittne, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem till Expressen.

Två misstänkta bröder greps, Mark och Martin Saliba. Det var en lång rättegång och Uddevalla tingsrätt dömde Mark Saliba, 23, till livstids fängelse för mord i tre fall. Lillebrodern Martin friades helt.

Fallet gick dock vidare till hovrätten – där fann man att Martin Saliba var på sannolika skäl misstänkt för mord. Han häktades i sin frånvaro för att han var försvunnen. Under rättegången var Martin med via en videolänk, den sista dagen var han inte med alls. Han påstod att han var sjuk men saknade intyg.

– Det är en dramatisk utveckling, det blir nästan som en pjäs. En thriller. Inte minst när han påstods vara sjuk, men det var uppenbarligen bara för att han förstod att det började brännas och insåg att det är bättre att fly, säger Sven-Erik Alhem.

Hovrätten dömde både Mark och Martin Saliba för trippelmordet. Och nu har det gått två veckor och man har fortfarande inte hittat Martin. Han är just nu efterlyst världen över, skriver Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela