Måndag 20 Sep
Stockholm

En parkeringsplats såldes i Stockholm – för en helt sjuk summa

En parkeringsplats på Södermalm i Stockholm har sålts för en enorm summa pengar.
1 av 3
En parkeringsplats på Södermalm i Stockholm har sålts för en enorm summa pengar. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling / TT
Notan för platsen, som är en garageplats, landade på svindlande 1 050 000 kronor.
2 av 3
Notan för platsen, som är en garageplats, landade på svindlande 1 050 000 kronor. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
Det motsvarar 86 777 kr per kvadratmeter.
3 av 3
Det motsvarar 86 777 kr per kvadratmeter. Foto: TT Nyhetsbyrån

Intresset för den åtråvärda platsen var enormt – och slutade i en dragkamp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En parkeringsplats på Södermalm i Stockholm har sålts för en enorm summa pengar. Notan för platsen, som är en garageplats, landade på svindlande 1 050 000 kronor. Det motsvarar 86 777 kr per kvadratmeter.

– En garageplatsen i Stockholms innerstad kostar en bit över 3 000 kronor i månaden att hyra. Den här garageplatsen har en avgift på 324 kronor. Om avgiften är så låg kan man helt enkelt köpa i stället för att hyra platsen, och samtidigt ha ungefär samma kostnad nu när räntorna är så låga, säger Johan Nordenfelt, chef för affärs- och processutveckling på Erik Olsson fastighetsförmedling som sålde garageplatsen.

Anledningen till att många vill ha garageplatser är enligt Johan Nordenfelt att de ger en hög säkerhet och en bra komfort för de som använder dem. Och eftersom det inte finns så många garageplatser i Stockholm blir både intresset och priset högt.

– Folk är ovana att köpa garageplatser. Det är så sällan som de kommer ut på marknaden. Det var två personer som hade en budgivning mot varandra. En privatperson mot ett företag. Det blev företaget som till sist köpte platsen, säger Johan Nordenfelt, till Nyheter24.

Är 1 000 000 för mycket pengar att lägga på parkering?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela