Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chanelle Ekner, 19: "Jag lever med ett konstant våldshot emot mig"

Chanelle Ekner lever under konstant våldshot.
1 av 3

Chanelle Ekner lever under konstant våldshot.

Privat

Chanelle Ekner​, 19 år, kom officielt ut som kvinna 2014.
2 av 3

Chanelle Ekner​, 19 år, kom officielt ut som kvinna 2014.

Privat

"Jag har alltid papparspray med sig"
3 av 3

"Jag har alltid papparspray med sig"

Privat

Nyheter | 14/02/2016 20:08

Att kunna vara sig själv i dagens samhälle ska vara en självklarhet, men Chanelle Ekner lever under konstant våldshot på grund av vem hon är.

Chanelle Ekner, 19 år, kom officielt ut som kvinna 2014 och i hennes vänskapskrets fanns det aldrig några frågetecken eller problem.

– Man söker sig till trygghet, många av mina vänner är trans. Så bland mina vänner har det inte varit några konstigheter, säger Chanelle Ekner till Nyheter24.

Chanelle menar att det stundvis är ganska jobbigt att leva som transkvinna i dagens samhälle och menar att det också beror på livssituationen i allmänhet.

– Det har fungerat ganska bra för mig. Mycket på grund av att jag är vit, medelklass och har en bra vänskapskrets.

Går alltid med pepparspray

Men något hon menar är att man konstant lever med ett våldshot emot sig.

– Jag menar inte att någon konstant säger att de ska slå ner mig. Utan mer att den risken alltid finns när jag rör mig i offentliga miljöer.

Att leva med rädslan av att risken att bli nerslagen alltid finns, är något en av sakerna som inte har gjort det superenkelt.

– Jag har blivit nerslagen flera gånger och har själv fått försvara mig med våld, men jag har alltid med mig pepparspray.