Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Släpper låt för att stödja cancerforskningen

- 14/02/2016, 14:32
Tom släpper musik för att stödja cancerforskningen.
1 av 3

Tom släpper musik för att stödja cancerforskningen.

PRIVAT

Hans pappa Östen gick bort för tre år sen.
2 av 3

Hans pappa Östen gick bort för tre år sen.

PRIVAT

Tom ville sprida sin historia.
3 av 3

Tom ville sprida sin historia.

PRIVAT

Låten växte fram under de tre åren som han saknat sin pappa.

För tre år sen gick den snart 22-årige Tom Nilssons pappa Östen bort i cancer. Nu vill han stödja cancerforskningen så att fler personer ska slippa gå igenom samma öde. Genom musik.

– Jag släppte min låt under lördagen då det var exakt tre år sen pappa gick bort, säger Tom till Nyheter24.

Östen fick beskedet att han hade en stor elakartad tumör. Det ledde också senare till en hjärnblödning. Tom hoppade då av skolan för att stanna hemma och hjälpa sin far.

– Det var en oerhört jobbig tid. Till slut orkade han inte kämpa längre.

Tom, som jobbar som säljare till vardags, har ett stort intresse för musik. Själva låten, "Saknad far", har växt fram under de tre åren men grovarbetet började i november förra året.

– I vanliga fall gör jag mer housemusik och eftersom jag inte direkt har någon sångröst fick det bli att rappa. Sen hjälpte en annan kille, Michael, till med sång på refrängen, säger Tom.

Låten är ackompanjerad av en musikvideo. En stark video full av klipp och bilder på Tom och sin pappa. Alla pengar som kommer in för låten kommer att att gå till cancerforskningen.

– Mitt mål är att ge hälften till Cancerfonden och hälften till Barncancerfonden. Jag vill inte att någon ska behöva gå igenom det jag gjorde.

– Jag ville göra någonting personligt och inte bara starta en insamling. Vilket också är bra. Men nu får folk en historia tillsammans med gåvan och responsen har varit grym redan, säger Tom.

Låten finns att köpa på iTunes här och finns även på Spotify. Alla intäkter från royaltys för låten och sålda låtar går oavkortat till cancerforskningen.

Se den starka musikvideon här:

Här skriver Tom själv om saknaden av sin pappa: