Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nazister organiserade sig på badhus – var "trygghetsvärdar"

- 15/02/2016, 10:41 -
Svenska motståndsrörelsen gick på badhus med t-shirtar med texten "trygghetsvärdar".
1 av 3

Svenska motståndsrörelsen gick på badhus med t-shirtar med texten "trygghetsvärdar".

TT / TT

Bild från ett annat tillfälle.
2 av 3

Bild från ett annat tillfälle.

TT

Bild från ett annat badhus.
3 av 3

Bild från ett annat badhus.

TT

Svenska motståndsrörelsen har i helgen varit på ett badhus i Kungsälv för att skapa trygghet. De kallade sig själva för "trygghetsvärdar".

Ett gäng från Svenska motståndsrörelsen har under helgen besökt badhuset i Kungälv. De var inte alls där för att bada, utan var på plats för att agera som "trygghetsvärdar", enligt Expressen.

Det var i lördags som flera personer från Svenska motståndsrörelsen var på badhuset, i klädda t-shirts med texten "trygghetsvärdar" tryckt på ryggen.

– De betalade som vilka som helst. Väl där inne tog de på sig gröna tröjor. Efter en stund gick en av min personal och frågade vilka de var. De berättade, men hon kopplade inte riktigt och förstod inte vad det handlade om. Jag tycker att min personal har agerat fullständigt rätt, säger Krisztian Borbély, enhetschef på badhuset, till Expressen.

Svenska motståndsrörelsens "vakter" blev inte avvisade, trots att badhuset inte vill ha personer som är vakter på eget initiativ. Gruppen gick därifrån självmant efter en stund.

Efter nazisternas besök på badhuset har kommunen haft ett krismöte.

– Det är helt oacceptabelt att man har ett slags förklädda medborgargarden på kommunala bad. Det är jätte-, jätteallvarligt att vi har våldsbejakande extremism som försöker få större fotfäste i vår kommun, säger Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande, till Expressen.