Det florerar nya mejl som har "Skatteverket" som avsändare.
1 av 4
Det florerar nya mejl som har "Skatteverket" som avsändare. - Foto: TT Nyhetsbyrån
"Det är ju någon annan som utger sig för att vara Skatteverket", säger pressekreteraren Maj Fröman.
2 av 4
"Det är ju någon annan som utger sig för att vara Skatteverket", säger pressekreteraren Maj Fröman. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Bedrägeriförsöken via e-post är vanligast i deklarationstider eller när skatteåterbäringen är på väg. Men mejlen kan komma när som helst på året.
3 av 4
Bedrägeriförsöken via e-post är vanligast i deklarationstider eller när skatteåterbäringen är på väg. Men mejlen kan komma när som helst på året. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Misstänkta falskmejl, som ser ut att komma från Skatteverket, ska inte besvaras. Verket råder mottagarna att inte klicka på länkar eller öppna eventuella bilagor.
4 av 4
Misstänkta falskmejl, som ser ut att komma från Skatteverket, ska inte besvaras. Verket råder mottagarna att inte klicka på länkar eller öppna eventuella bilagor. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Skatteverket varnar inför deklarationen: Öppna inte det här mejlet

Nya bluffmejl från "Skatteverket".


Skatteåterbäringen kommer snabbt om du klickar på länken och där fyller i ett formulär senast den andra i årets artonde månad, heter det i ett mejl som ser ut att komma från Skatteverket. Det gör det förstås inte.

– Ja, de här mejlen förekommer tyvärr i ganska stor omfattning. Det är ju någon annan som utger sig för att vara Skatteverket, säger pressekreteraren Maj Fröman.

Bedrägeriförsöken via e-post är vanligast i deklarationstider eller när skatteåterbäringen är på väg. Men mejlen kan komma när som helst på året. Fröman varnar:

– Vi skickar inte ut information på det sättet. Och vi begär heller aldrig in några uppgifter via mejl.

Misstänkta falskmejl, som ser ut att komma från Skatteverket, ska inte besvaras. Verket råder mottagarna att inte klicka på länkar eller öppna eventuella bilagor.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!