Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4675
reaktioner idag

Flyktingkvarter ska byggas i Stockholm – kan bli på Östermalm

4 000 nödbostäder ska byggas till de som flytt hit och får stanna.

Det kan bli så att kvarteren slås upp på Östermalm.

Stockholm stad ska bygga 4000 nödbostäder personer som flytt hit och får stanna i landet.

De ska få bo där tills de kommer in i arbete och kan flytta in på den reguljära bostadsmarknaden.

Sedan ett tag tillbaka planerar Stockholm stad boenden i Stockholm till personer som flytt hit och som får permanent uppehållstillstånd. Det handlar om 4 000 flyttbara nödbostäder som ska bilda hela kvarter, skriver Svenska Dagbladet.

– Kvarteren ska stå i 7–9 år, men avsikten är att detta blir genomgångsbostäder för 2–3 års boende tills de som bor där kommer i arbete och kan flytta in på den reguljära bostadsmarknaden, säger stadshusledningens speciella samordnare, Lena Karlsson, till SVD.

Och SVD kan avslöja att det kan bli så att delar av dessa kvarter kommer att byggas på Östermalm och i Bromma.

Ingen politiker vill dock ge helt klara besked på exakt var dessa bostäder kommer att byggas.

– Som sagt ska detta vara i stora delar av staden. Det är förhållandevis stora volymer. Det kommer att behöva bli tillfälliga lösningar i många delar av staden, säger Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd.

Enligt SVD framgår det i planen att 1 500 lägenheter kommer att placeras ut i år och resten av de 4 000 under år 2017 och 2018. Storleken på kvarteren är ännu oklart.

– Det kan även vara kvarter om 2x300 lägenheter och då behöver vi inte lika många platser. Vi får bedöma hur stort vi vill ha det, säger samordnaren Lena Karlsson till SVD.

Mer:

Testa: Har du koll på flyktingpolitiken?