1 av 2
- Foto: tt
2 av 2
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

​Trendbrottet – nu tjänar kvinnliga chefer mer än män

För tre år sedan var nivåerna jämna mellan manliga och kvinnliga kommunchefer. Men nu har kvinnorna dragit ifrån.


Det lönar sig att vara chef i Sverige. Och speciellt om du är kvinna inom det kommunala. I en undersökning som jämför kvinnliga och manliga kommunchefer så tjänar nu kvinnor 900 kronor mer i månaden än sina manliga kollegor. Det kan jämföras med hur det såg ut för tre år sedan då det var helt lika mellan könen.

Bild:TT

Och fackförbundets ordförande Annika Elias tycker utvecklingen är intressant, men menar samtidigt att verkligheten ser helt annorlunda ut i den privata sektorn.

– Det är mycket intressant! Så ser det definitivt inte ut på den privata sidan. Jag tror det visar att kvinnliga chefer blivit bättre på att löneförhandla. Att de ofta är mer välutbildade än männen vet vi, säger hon till Dagens samhälle.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.