Det var i går som ett tv-team från australiska Channel 9 var i Rinkeby i Stockholm för att filma ett reportage om flyktingkrisen för programmet "60 Minutes". Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 4
Det var i går som ett tv-team från australiska Channel 9 var i Rinkeby i Stockholm för att filma ett reportage om flyktingkrisen för programmet "60 Minutes". Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Då dök en grupp ungdomar i en bil upp och ifrågasatte att teamet filmade. Bilden är från ett annat tillfälle.
2 av 4
Då dök en grupp ungdomar i en bil upp och ifrågasatte att teamet filmade. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Enligt polisanmälan ska bilen sedan ha kört över fotografens fot. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 4
Enligt polisanmälan ska bilen sedan ha kört över fotografens fot. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit. Enligt honom ska de även ha blivit omringade av en grupp maskerade män. Bilden är från ett annat tillfälle.
4 av 4
Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit. Enligt honom ska de även ha blivit omringade av en grupp maskerade män. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Tv-team i sällskap med Avpixlat-skribent attackerades av ungdomar i Rinkeby

Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit.


Det var i måndags som ett tv-team från australiska Channel 9 var i Rinkeby i Stockholm för att filma ett reportage om flyktingkrisen för programmet "60 Minutes".

Då dök en grupp ungdomar i en bil upp och ifrågasatte att teamet filmade. Enligt polisanmälan ska bilen sedan ha kört över fotografens fot.

– Den som håller i kameran blir påkörd. Han hade däckspår på skon, men det blev inga allvarliga skador och han behövde inte uppsöka sjukhus, säger Lars Byström, informatör vid Stockholmspolisen, till SVT.

Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit. Enligt honom ska de även ha blivit omringade av en grupp maskerade män. I samband med det ska två medarbetare ur teamet ha blivit slagna i ansiktet, uppger Jan Sjunnesson för SVT.

Polisen har dock inga uppgifter om den händelsen. I dag lades även förundersökningen ner.

– Motiveringen är att det inte kommer att gå att bevisa att misshandeln har skett uppsåtligen, och det har inte heller uppstått kroppskada, säger Lars Byström, informatör vid Stockholmspolisen, till SVT.

Två personer ur teamet ska ha skadads lätt under händelsen, enligt australiensiska medier.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.