Söndag 1 Aug
Stockholm

Tv-team i sällskap med Avpixlat-skribent attackerades av ungdomar i Rinkeby

Det var i går som ett tv-team från australiska Channel 9 var i Rinkeby i Stockholm för att filma ett reportage om flyktingkrisen för programmet "60 Minutes". Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 4
Det var i går som ett tv-team från australiska Channel 9 var i Rinkeby i Stockholm för att filma ett reportage om flyktingkrisen för programmet "60 Minutes". Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån
Då dök en grupp ungdomar i en bil upp och ifrågasatte att teamet filmade. Bilden är från ett annat tillfälle.
2 av 4
Då dök en grupp ungdomar i en bil upp och ifrågasatte att teamet filmade. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån
Enligt polisanmälan ska bilen sedan ha kört över fotografens fot. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 4
Enligt polisanmälan ska bilen sedan ha kört över fotografens fot. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån
Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit. Enligt honom ska de även ha blivit omringade av en grupp maskerade män. Bilden är från ett annat tillfälle.
4 av 4
Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit. Enligt honom ska de även ha blivit omringade av en grupp maskerade män. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån

Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i måndags som ett tv-team från australiska Channel 9 var i Rinkeby i Stockholm för att filma ett reportage om flyktingkrisen för programmet "60 Minutes".

Då dök en grupp ungdomar i en bil upp och ifrågasatte att teamet filmade. Enligt polisanmälan ska bilen sedan ha kört över fotografens fot.

– Den som håller i kameran blir påkörd. Han hade däckspår på skon, men det blev inga allvarliga skador och han behövde inte uppsöka sjukhus, säger Lars Byström, informatör vid Stockholmspolisen, till SVT.

Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit. Enligt honom ska de även ha blivit omringade av en grupp maskerade män. I samband med det ska två medarbetare ur teamet ha blivit slagna i ansiktet, uppger Jan Sjunnesson för SVT.

Polisen har dock inga uppgifter om den händelsen. I dag lades även förundersökningen ner.

– Motiveringen är att det inte kommer att gå att bevisa att misshandeln har skett uppsåtligen, och det har inte heller uppstått kroppskada, säger Lars Byström, informatör vid Stockholmspolisen, till SVT.

Två personer ur teamet ska ha skadads lätt under händelsen, enligt australiensiska medier.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela