Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åsa fick mardrömstatuering: "Vill varna alla som funderar på att tatuera sig"

- 04/03/2016, 10:43
1 av 3

Åsa Lindevärn

2 av 3

Åsa Lindevärn

3 av 3

Åsa Lindevärn

Nu vill Åsa varna andra.

31-åriga Åsa Lindevärn var med om alla tatuerades mardröm – något gick väldigt fel när hon tatuerade sig.

En bekant till Åsa rekommenderade en tatueringsstudio som låg hemma hos själva tatueraren. Åsa som var sugen på att göra en ny tatuering frågade om kompispris vilket hon även fick.

– Så han bokade en tid till mig, den 20 februari.

När hon kom till hemmastudion tyckte hon inte att det såg så fräscht ut. Men i och med att hon litade på sin bekanta så fullföljde hon sin tatueringstid. Dock reagerade Åsa på att den här studion inte hade samma rutiner som andra studion som hon tatuerat sig hos.

– De hade till exempel ingen hälsokontrolls-blankett att fylla i.

När hon gick därifrån pryddes hennes arm av en indisk karta och flagga och allt var frid och fröjd – i alla fall i två, tre dagar.

– Det gjorde ont, var infekterat och blödde, tatueringen läkte inte.

Bildkälla: Åsa Lindevärn

Åsa hörde av sig till tatueraren som sa att det måste vara tatueringsfärgen som hon inte tål – något som aldrig har hänt henne innan.

– Alla andra tatueringar som jag har gjort har läkt bra.

Tatueringen var infekterad och hon vände sig till slut till vårdcentralen där hon fick antibiotika utskrivet.

– Och de avrådde mig även från att tatuera mig någonsin igen.

På vårdcentralen kunde de även konstatera att hon hade känslig hud – vilket också kan vara en orsak till inflammationen.

– Men sen så har det ju fungerat bra när jag har tatuerat mig annars.

Åsa har skrivit om händelsen på Facebook, något Expressen var först med att uppmärksamma, och varnar andra för att tatuera sig i en hemmastudio som hon gjorde.

– Gå till en tatueringsstudio och se till att du får information om vad som gäller och får fylla i en hälsokontroll-blankett.

Här är Åsas inlägg: