Polisen har undersökt Anton Lundin Petterssons dator.
1 av 6
Polisen har undersökt Anton Lundin Petterssons dator. - Foto: Polisen/TT Bild
Här syns han på skolan.
2 av 6
Här syns han på skolan. - Foto: Polisen
Bilderna kommer från en övervakningskamera i Kronans skola.
3 av 6
Bilderna kommer från en övervakningskamera i Kronans skola. - Foto: Polisen
Han syns gå runt i skolan med svärd.
4 av 6
Han syns gå runt i skolan med svärd. - Foto: Polisen
5 av 6
- Foto: Polisen
6 av 6
- Foto: Polisen

Det här hittade polisen i Anton Lundin Petterssons dator

I dag offentliggjordes polisens förundersökning om attacken mot Kronans skola i Trollhättan.


Polisen har inte hittat någonting i Anton Lundin Petterssons dator som tyder på att han kommunicerat med andra om sina värderingar. Däremot har han sparat bilder som uttrycker hat, islamofobi, nazism och rasism. Dessa bilder var ofta i form av skämt på olika internetforum.

Mycket av det som hittades på datorn handlade om att Lundin Pettersson kände sig missförstådd. Det handlade om hopplöshet, självförakt, våld och död.

– Det var en person som var väldigt ensam. Han umgicks med familjen och hade inga andra vänner. Familjen upplevde honom som mycket tillbakadragen, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott i Fyrbodal, skriver TTLA.

Sina egna misslyckande kopplade Lundin Pettersson till invandringen. Det var också rasism som var motivet bakom attacken.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige näst bäst på patent

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.