Terese hjälpte pojke som trakasserades i affären: "Aldrig att jag står och tittar på"

- 18/03/2016, 19:26
Terese stod upp för en pojke som blev utsatt för trakasserier.
1 av 3

Terese stod upp för en pojke som blev utsatt för trakasserier.

Terese Lundqvist/Faksimil Facebook

Hon skrev om händelsen på sin Facebook.
2 av 3

Hon skrev om händelsen på sin Facebook.

Terese Lundqvist

Nu hyllas hon för sin insats.
3 av 3

Nu hyllas hon för sin insats.

Terese Lundqvist

Ett gäng gav sig på en jämnårig pojke i affären. Och Terese tvekade inte att ingripa, nu hyllas hon.

BOLLSTABRUK. När Terese Lundqvist skulle köpa snus i butiken såg hon i kassan hur ett killgäng i 13 till 15-årsåldern gick på en pojke som såg ut att vara i samma ålder.

– De började utsätta pojken för kränkande ord som äckelunge och bög, säger Terese till Nyheter24.

Det var bara hon och personen i kassan som såg det hela, men personen i kassan valde att titta ned. Terese själv blev förbannad på killgänget och tog tag i killen som varit drivande i det hela.

– Jag sa till honom att så där säger man inte till någon annan och frågade hur hur han skulle känna sig om någon gjorde så mot honom.

Men killen brydde sig inte om hennes ord. Den utsatta pojken som var ledsen lämnade affären, och fyra av killarna, bland annat den som hon nyss försökt prata med, följde efter. Och det gjorde även Teresa som tog tag i några av pojkens varor som han glömt.

– Då reagerade hon som satt i kassa, "du har inte rätt att ta varorna" sa hon, säger Terese och fortsätter:

– Jag var så förbannad över det jag hade sett, "är det dags att reagera nu" tänkte jag.

Terese brydde sig inte om kassören utan gick ut ur affären där hon såg hur fyra av killarna samlats runt pojken. Återigen tog hon tag i den pådrivande killen, höjde rösten och frågade vad "fan de höll på med". Killen ska då ha svarat att hon inte hade något med det att göra.

– Då tog jag tag i hans jacka och sa att man inte behandlar andra på det här viset. "Bara för att du är osäker ska du inte gå på oskyldiga människor" sa jag och att det inte finns någon heder att vinna genom att vara dum mot andra.

Plötsligt föll poletten ned på killen och han rodnade och bad om ursäkt till Terese.

– Jag förklarade då att det är pojken han ska be om ursäkt till, inte mig.

Efter att ursäkten var sagd gav Terese pojken skjuts hem och i bilen kom det fram han inte ens kände grabbgänget.

– Allt han ville var att gå och köpa lite godis. Att fälla sådana kommentarer till en annan människa är för mig obegripligt.

Pojken ska ha skrattat och varit glad när de skiljdes åt, men kommentarer kan sätta spår i människor menar hon. Det vet hon om någon som själv varit mobbad. Hon önskar att någon gripit in för henne, därför gör hon det själv nu i dag.

– Aldrig att jag tänker stå och titta på när en annan människa blir utsatt, kan jag göra något så gör jag det.

Och visst så kanske hon är dum som lägger sig i ibland menar hon, då hon själv kan råka illa ut. Men nu kände hon att "hellre att de blir förbannade på mig än förstör pojken ännu mer".

Terese skrev om händelsen på Facebook och över hundratusen har gillat hennes inlägg. Terese hoppas att hon nu inspirerat andra att gripa in när någon far illa, vilket hon tror med tanke på alla värmande ord hon fått. Även om hon förstår att det inte alltid funkar beroende på situationen.

– Stå upp för andra och var rädda om varandra. Försök att vara snäll och värna om andra människor runt omkring säger Terese och fortsätter:

– Folk ska inte behöva växa upp och behöva bearbeta hårda ord.

Här kan du läsa hela hennes inlägg: