Bilden är från "Folkets demonstration" tidigare i år.
Bilden är från "Folkets demonstration" tidigare i år.

Stor polisinsats i centrala Stockholm – tusentals väntas demonstrera

Under eftermiddagen pågår "Folkets demonstration" på Norrmalmstorg i centrala Stockholm.


En stor polisinsats väntas under eftermiddagen då flera demonstranter ska samlas på Norrmalmstorg. Det är "Folkets demonstration" som demonstrerar mot regeringen, som de själva påstår. Enligt polisen kommer de vara minst 500 personer som demonstrerar, skriver SVT.

Tidigare i år hölls en liknande främlingsfientlig demonstration där flera nazister och rasister syntes på platsen.

Folkets demonstration har tidigare haft representanter från Sverigedemokraterna och den högerextrema miljön. Soliders of Odin och Nordisk ungdom har meddelat att de ska medverka under dagens demonstration, skriver Expo.

Delar av centrala Stockholm är avspärrad under lördagen. Stämningen ska vid tillfället vara stökig och polisen använder bussar för att skilja grupperna åt, skriver Aftonbladet.

Gruppen No Pegida Sverige, Linje 17 och Allt åt alla Stockholm har via sina Facebookgrupper uppmanat om att delta i motdemonstrationer och att förhoppningen är att över 2000 personer ska delta.

– Rasisterna är ett hot mot våra liv, det är därför vi vill visa vårt motstånd, säger Josefin Purwin, talesperson för den antirasistiska demonstrationen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!