Tone behöver din hjälp – för att rädda sin mammas liv

Tone Ögaards mamma är döende i cancer. Hennes mamma har en chans att överleva – och hon behöver din hjälp.


För tre år sedan får Tone Ögaard och hennes mamma Pia reda på att Pia har cancer som utgår från lymfsystemet. Pia fick gå igenom en cellgiftsbehandling som inte går så bra som läkarna hoppats på.

Strax därefter fick de reda på att cancern ändrat form och blivit mer aggressiv. Pia fick då gå igenom en ny cellgiftsbehandling som inte heller bet på cancern. Så nu ser Tone bara en möjlighet.

– Enda möjligheten för oss att få fler år med vår mamma är att hon får nya stamceller. Läkaren säger att de slutat leta och erbjuder smärtlindring när det blir aktuellt. Det finns ingen som matchar mammas stamceller just nu, säger Tone Ögaard till Nyheter24.

Enda utvägen

Som en sista utväg har Tone Ögaard skrivit ett Facebookinlägg där hon uppmanar människor att anmäla sig till Tobiasregistret – registret där du kan anmäla dig för att donera stamceller.

– Det är så få som vet om det här registret. Det kanske inte går att hitta någon som matchar min mamma men jag hoppas att fler registrerar sig och kan rädda livet på fler.

För att anmäla dig till Tobiasregistret måste du vara 18 år, fullt frisk och väga över 50 kilo. Allt du behöver göra sen är att lämna ett salivprov på en tops som du skickar in. Uppgifterna registreras och du är stamcellsgivare, om du är en match till någon hör Tobiasregistret av sig.

Vad vill du säga till dem som funderar på att anmäla sig till registret?

– För mig är det en självklarhet om man har möjlighet att rädda livet på någon så gör jag det. Det kostar ingenting och du kan ge någon möjligheten till ett fortsatt liv.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.