Nu varnar Statistiska centralbyrån (SCB) för en person som ringer runt till kvinnor och ställer närgångna frågor om deras sexliv.
1 av 4
Nu varnar Statistiska centralbyrån (SCB) för en person som ringer runt till kvinnor och ställer närgångna frågor om deras sexliv. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Mannen ska ha ringt till kvinnor över hela landet. Enligt Nizar Chakkour genomför inte SCB den här typen av intervjuer.
2 av 4
Mannen ska ha ringt till kvinnor över hela landet. Enligt Nizar Chakkour genomför inte SCB den här typen av intervjuer. - Foto: TT Nyhetsbyrån
En man har tidigare dömts för sexuellt ofredande efter att han påstått sig ringa från SCB och sedan sextrakasserat kvinnor. Om det är samme man som nu är i farten igen är dock oklart.
3 av 4
En man har tidigare dömts för sexuellt ofredande efter att han påstått sig ringa från SCB och sedan sextrakasserat kvinnor. Om det är samme man som nu är i farten igen är dock oklart. - Foto: TT Nyhetsbyrån
SCB uppmanar alla kvinnor som drabbas att polisanmäla mannen.
4 av 4
SCB uppmanar alla kvinnor som drabbas att polisanmäla mannen. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Varningen: Man från "SCB" ringer kvinnor och ställer intima sexfrågor

Det är ett återkommande problem, enligt SCB själva.


Nu varnar Statistiska centralbyrån (SCB) för en person som ringer runt till kvinnor och ställer närgångna frågor om deras sexliv.

– Han säger att han ringer från SCB och ställer intima frågor till kvinnorna. Det handlar helt enkelt om sexfrågor som till exempel vad de gillar för sex, säger Nizar Chakkour, pressansvarig på SCB, till Nyheter24.

Mannen ska ha ringt till kvinnor över hela landet. Enligt Nizar Chakkour genomför inte SCB den här typen av intervjuer.

– När man väljs ut i en undersökning från SCB får man alltid reda på i förväg att man har valts ut. Det är inte så att vi bara ringer en person hux flux, säger han.

P3 Nyheter har pratat med en kvinna som för ungefär två år sedan blev utsatt av en man som påstod sig jobba för SCB.

– Frågorna blev mer och mer groteska. Han frågade när jag förlorade oskulden och vilken storlek jag ville ha på mannens könsorgan, säger hon.

Mannen dömdes då för sexuellt ofredande. Samma man dömdes även tidigare i år för att ha sextrakasserat ytterligare fyra kvinnor. Om det är samme man som nu är i farten igen är dock oklart.

– Det är tyvärr ett återkommande problem. Och det är jättejobbigt. Inte minst för kvinnorna som råkar ut för det, säger Nizar Chakkour.

SCB uppmanar alla kvinnor som drabbas att polisanmäla mannen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit sextrakasserad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.