Torsdag 26 Maj
Stockholm

Mystisk efterlysning skapar misstankar om utomjordingar i Husby

Hanna Bergs efterlysning och hyresgäster i Husby, utklädda till utomjordingar.
1 av 4
Hanna Bergs efterlysning och hyresgäster i Husby, utklädda till utomjordingar. Foto: Privat
Utsikten från Hannas lägenhet, ut mot det mystiska föremålet.
2 av 4
Utsikten från Hannas lägenhet, ut mot det mystiska föremålet. Foto: Privat
De nyfikna hyresgästerna dök upp med en rökmaskin, utklädda till utomjordingar.
3 av 4
De nyfikna hyresgästerna dök upp med en rökmaskin, utklädda till utomjordingar. Foto: Privat
Therese Balksjö, projektledare på Interactive Institute Swedish ICT.
4 av 4
Therese Balksjö, projektledare på Interactive Institute Swedish ICT. Foto: Privat

Hanna Bergs efterlysning på Facebook fick många att fråga sig om Husby har fått besök av utomjordingar i veckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det rymdfarkostliknande objektet på en innergård i Stockholmsförorten Husby har fått flera boende och förbipasserande att gnugga ögonen av förvåning.

Husbybon Hanna Berg, 22 år, är en utav dem. Det mystiska guldägget utanför hennes bostad fick henne att lägga upp en efterlysning i en Facebookgrupp.

Det dröjde inte länge innan spekulationerna vällde in. Teorierna rörde sig om allt från utomjordingar till en ny hipsterfoodtruck.

Eller varför inte en avkomma från C-3PO och R2-D2, nytänkande lösning på bostadskrisen eller kanske Beyoncés nya konsertloge?

Gissningarna var många, svaret på frågan uteblev länge helt. Sökningar på nätet gav inga svar, inte heller samtal till stadsdelsnämnden eller nyckelpersoner inom kommunen.


Efter intensivt detektivarbete, kan Nyheter24 nu äntligen ge ett svar på det gåtfulla mysteriet, tack vare projektledaren Therese Balksjöforskningsinstitutet Interactive Institute Swedish ICT.

Rymdfarkosten visar sig vara en del av ett större och hemlighetsfullt forskningsprojekt om energieffektivisering, som allmänheten snart kommer att få ta del av.

Ett vridbart periskop i taket på kupolen skapar en bild på ett bord inne i "farkosten". Bilden ger information till besökarna om hur mycket energi som just nu förbrukas i byggnaden de själva väljer att rikta periskopet mot.

Reaktionen från de boende i området har varit positiv, med stor nyfikenhet inför det mystiska gigantiska guldägget. En dag fick det till och med besök av två hyresgäster, fullt utklädda till utomjordingar inklusive rökmaskin.
Tror du på utomjordingar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela