Efter ett hot mot Landvetter öster om Göteborg har inrikeshallen på flygplatsen utrymts. Bilderna är från ett annat tillfälle.
1 av 4
Efter ett hot mot Landvetter öster om Göteborg har inrikeshallen på flygplatsen utrymts. Bilderna är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbryån
Polisens bombgrupp finns på plats för att undersöka mystiska påsar som hittats där.
2 av 4
Polisens bombgrupp finns på plats för att undersöka mystiska påsar som hittats där. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Ett hot ska ha ringts in till Swedavia, som driver flygplatsen.
3 av 4
Ett hot ska ha ringts in till Swedavia, som driver flygplatsen. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
De mystiska påsar hittats ska röra sig om misstänkt pentyl, enligt räddningstjänsten. Pentyl är ett pulver som bland annat används till sprängdeg.
4 av 4
De mystiska påsar hittats ska röra sig om misstänkt pentyl, enligt räddningstjänsten. Pentyl är ett pulver som bland annat används till sprängdeg. - Foto: TT

Landvetter utrymt efter bombhot – larm om mystiska påsar

Mystiska påsar ska ha hittats.


Efter ett hot mot Landvetter öster om Göteborg har inrikeshallen på flygplatsen utrymts. Polisens bombgrupp finns på plats för att undersöka mystiska påsar som hittats där.

– Vad jag förstår handlar det om en eller flera platspåsar som har hittats i inrikeshallen. Bombgruppen är just nu på plats för att undersöka det här föremålet, säger Peter Adlersson, till Göteborgs-Posten.

Ett hot ska ha ringts in till Swedavia, som driver flygplatsen.

– Det kan vi säga och det vi vet är att det finns ett externt hot riktat mot Landvetter, säger Ulf Wallin på Swedavias presstjänst, till tidningen.

De mystiska påsar som har hittats ska röra sig om misstänkt pentyl, enligt räddningstjänsten. Pentyl är ett pulver som bland annat används till sprängdeg, skriver GP.

/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!