- Foto: privat

Här slår vd:n till demonstranten: "Tror han kommer undan med vad som helst"

Det var mitt under en demonstration som VD:n för det stora taxibolaget brusade upp och gick till attack mot en demonstrant – se videon som visar dramatiken.


Det var under en demonstration mot nya färdtjänstavtalet i Stockholm som det gick lite väl hett till.

Taxi 020:s vd, Claes Löfvenberg brusade plötsligt upp och attackerade demonstranten Allonias Sebhatu, en före detta anställd som filmade honom.

– Jag klagade på att de var dåliga på att svara i telefon. Är man bättre på att svara i telefon får man fler kunder och kan ha bättre villkor. Då brusade han upp och slog till mig. Det kändes beklämmande att han som vd kan hålla på så här, säger Sebhatu till Nyheter24.

Sebhatu har polisanmält händelsen, men menar att han fortfarande har ont och nedsatt känsel och rörlighet i tummen. I en intervju med SVT har Löfvenberg sagt att han agerat i självförsvar eftersom han känt sig hotad av Sebhatus ”tillhygge”. Detta trots att man ser på videon att han hinner titta en längre stund, samt säger ”Ta bort den där telefonen”.

– Vi hade stått och pratat i flera minuter. Han var inte hotad. Han underskattar min och andras intelligens när han säger så där. Det här visar bara att han tror att han kan göra vad som helst och komma undan med det, säger Allonias Sebhatu till Nyheter24.

/
VD
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde VD:n avgå?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.