Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här slår vd:n till demonstranten: "Tror han kommer undan med vad som helst"

- 08/04/2016, 12:51 -

Det var mitt under en demonstration som VD:n för det stora taxibolaget brusade upp och gick till attack mot en demonstrant – se videon som visar dramatiken.

Det var under en demonstration mot nya färdtjänstavtalet i Stockholm som det gick lite väl hett till.

Taxi 020:s vd, Claes Löfvenberg brusade plötsligt upp och attackerade demonstranten Allonias Sebhatu, en före detta anställd som filmade honom.

– Jag klagade på att de var dåliga på att svara i telefon. Är man bättre på att svara i telefon får man fler kunder och kan ha bättre villkor. Då brusade han upp och slog till mig. Det kändes beklämmande att han som vd kan hålla på så här, säger Sebhatu till Nyheter24.

Sebhatu har polisanmält händelsen, men menar att han fortfarande har ont och nedsatt känsel och rörlighet i tummen. I en intervju med SVT har Löfvenberg sagt att han agerat i självförsvar eftersom han känt sig hotad av Sebhatus ”tillhygge”. Detta trots att man ser på videon att han hinner titta en längre stund, samt säger ”Ta bort den där telefonen”.

– Vi hade stått och pratat i flera minuter. Han var inte hotad. Han underskattar min och andras intelligens när han säger så där. Det här visar bara att han tror att han kan göra vad som helst och komma undan med det, säger Allonias Sebhatu till Nyheter24.