Killgäng misshandlade 11-åring på väg till skolan
1 av 3
Sofia, 11, blev misshandlad på väg till skolan. Sofia heter egentligen något annat och är inte flickan på bilden. - Foto: TT
11-åringen var på väg till skolan
2 av 3
Hon var på väg till skolan. - Foto: TT
"Sofia" misshandlades av ett killgäng
3 av 3
Polisen säger att det med högsta sannolikhet rör sig om främlingsfientlighet. - Foto: TT

11-åriga Sofia var på väg till skolan – misshandlades av killgäng

När Sofia var på väg till skolan i södra Stockholm igår blev hon misshandlad av fem killar. Det var precis närhennes mamma hade släppt henne ur sikte som killarna kom fram och började slå på henne.


– De gick fram till mig och sa “vad gör du här? Vi sa ju till dig att du ska tillbaka till ditt hemland”, berättar Sofia för Aftonbladet.

Några dagar tidigare hade Sofia träffat killarna i en park. Då hade hon fått höra att hon var “ett jävla äckel”, “smutsig” och skulle “åka tillbaka till sitt hemland”.

När Sofia nu träffade på killarna igen fällde och knuffade de henne, sparkade på hennes revben och ben och dunkade hennes huvud mot asfalten.

– En av dem gav mig en box vid ögat och knäade mig. Sen sprang de iväg och sa att de slår mig ännu mer om jag skriker, berättar hon.

Sofia tog sig till slut till skolan, och berättade för sin kusin. Kusinen berättade för Sofias mamma som därefter kontaktade polisen.

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator hos polisen, bekräftar polisanmälan.

– Det verkar som om de hoppat på henne, det är främlingsfientlighet det rör sig om, helt klart. Målsägande ska fylla tolv år snart och de som hoppade på henne är i samma ålder, berättar Rehn för Aftonbladet.

– Tills hon vågar gå till skolan själv så kommer jag att hämta och lämna henne, jag vågar inte släppa henne säger mamman.

Sofia heter egentligen något annat.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!