"Freddy" lämnade sitt namn och telefonnummer på en tom tändsticksask – som sedan försvann.
"Freddy" lämnade sitt namn och telefonnummer på en tom tändsticksask – som sedan försvann. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Hon har sökt i åratal – nu vill Erica ha nätets hjälp att hitta sin pappa

All information om "Freddy" fanns på en tändsticksask – som försvann.


Det var en majdag i Slottsskogen i Göteborg 1975 som Erica Janssons mamma träffade "Freddy". De började prata och gick efter en stund hem till henne. När "Freddy" sedan skulle gå skrev han sitt namn och telefonnummer på en tom tändsticksask. Tyvärr slängdes asken av misstag när mamman glömde den hos en kompis.

– Det var ju höjden av otur att hon tappade den tändsticksasken. Den var tom så hon hade liksom med sig den i fickan bara. Sen måste hon ha plockat fram den och lagt ifrån sig den, säger Erica Jansson till Nyheter24.

Hennes mamma och "Freddy" sågs aldrig mer efter den där dagen. Men deras möte resulterade i att Erica Jansson blev till. Hon har sedan dess vuxit upp med sin mamma och har genom åren försökt hitta sin pappa, men utan att lyckas.

Nu vill hon ha nätets hjälp. På Facebook har hon gjort en efterlysning om sin pappa.

Där skriver hon bland annat:

"Söker en man som heter/kallas för Freddy/Freddie (kanske heter Fred, Fredrik, Fredriksson, Fredxxxx eller liknande) född mellan 1956-58 (dvs ca 58-60 år i år), hemmahörande i Göteborg 1975."

"Freddy" ska ha varit ganska reslig, haft ljust kort hår och ett lite bredare ansikte. Eventuellt bar han en grön jacka vid tillfället.

Men även om informationen är knapphändig kring honom är hoppas nu Erica Jansson, som bor i Karlstad, att hon ska hitta sin pappa.

– Det har alltid saknats en bit i livet. Det är klart att jag vill veta var mina egenheter kommer ifrån och vem jag är lik. Mina barn börjar också fundera på vem som är deras morfar, även om de redan har en som de vuxit upp med. Den frågan kommer ju att komma, säger Erica Jansson.

Hennes Facebookinlägg har ännu inte gett något resultat, även om tips har kommit in.

– Folk har varit jättehjälpsamma och engagerade, vilket jag är oerhört tacksam för, säger Erica Jansson.

Nu hoppas hon på att få mer information.


Känner du igen beskrivningen på "Freddy"? Hör av dig till tips@nyheter24.se.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du kontakt med din pappa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.