Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så många fulla personer omhändertogs av polisen under valborgsfirandet

- 01/05/2016, 11:40 -
Lugn helg, tycker polisen.
1 av 3

Lugn helg, tycker polisen.

TT

"Och hur står det till här?"
2 av 3

"Och hur står det till här?"

TT NYHETSBYRÅN

Valborg.
3 av 3

Valborg.

TT NYHETSBYRÅN

"En lugn valborgshelg" säger polisen.

Uppsala är en av städerna där valborgsfirandet är som "vildast". Omkring 100 000 personer beräknades vara i rörelse under lördagen.

Enligt Uppsalapolisen har det aldrig varit så många besökare som just 2016. Trots det tycker polisen att det har varit en lugn tillställning, skriver UNT.

Från lunchtid till och med söndag morgon omhändertogs 125 personer för fylleri i Uppsala. 15 personer togs in för ringa narkotikabrott.

Vid midnatt greps också två personer efter att de kört av E4:an. Bilen de färdades i var stulen och de två personerna försökte gömma sig i närheten av kraschen – men hittades med hjälp av hundpatrull.

Alldeles utanför polisstationen misshandlade tre killar i tjugoårsåldern en taxichaufför. Enligt polisen handlade det om ett bråk om trafiken. De tre männen greps misstänkta för misshandel. Chauffören klarade sig utan allvarliga skador.

I Lund var det också relativt lugnt. Det rapporterades en väskstöld och två lindriga fall av misshandel, rapporterar Sydsvenskan.

I Stockholmsområdet omhändertogs omkring 70 personer för fylleri och i Norrbotten landade samma siffra på omkring 20 personer.

Firade du valborg i Uppsala?