Fredrik har nya rekordet på gädda: "Den var fruktansvärt enorm"

Fredrik trodde inte att gäddan var så pass stor när den högg – men den visade sig väga över 21 kilo.


Fredrik Johansson och hans vän Jimmy Johansson var den 1 april ute på Vättern och fiskade som de brukar göra.

– Det var vår tredje fiskedag och tidigt på eftermiddagen så fick vi hugget. Vi förstår ganska snart att det här är en bättre fisk, säger Fredrik till Nyheter24.


Både Fredrik och Jimmy är vana fiskare och har lyckats fånga en hel del stora gäddor genom åren, men de visste först inte att den här fisken skulle vara något utöver det vanliga.

– Jimmy håvar fiskan och jag står i fören och har inte sett den än. Då skriker Jimmy av lycka, berättar Fredrik.

Bildkälla: Fredrik Johansson

Fredrik får upp fisken i båten och trots att vännerna hjälptes åt är det han som står som fångstman.

– När vi väger gäddan tror vi först inte att det är sant. Den var fruktansvärt enorm, säger Fredrik.

Gäddan vägde 21,07 kilo, var 128 centimeter lång och mätte 71 centimeter i omkrets och har bedömts som det nya svenska rekordet på gädda av Sportfiskarna. Det tidigare rekordet är från 1999 och den gäddan vägde 19,34 kilo.

– Efter att vi mätt den släpper vi tillbaka fisken. Att fånga en stor fisk är en dröm som många fiskare har, men den här fisken gick inte ens att drömma om.

Vill du se Sportfiskarnas reportage om Fredrik kan du hitta det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.