Torsdag 11 Aug
Stockholm

Malin och 10 månader gamla dottern släpades flera meter efter buss – vill varna andra

Malin och hennes dotter släpades flera meter bakom bussen.
1 av 2
Malin och hennes dotter släpades flera meter bakom bussen. Foto: Privat/TT
Men chauffören stannade inte, utan körde därifrån.
2 av 2
Men chauffören stannade inte, utan körde därifrån. Foto: TT

Malin vill varna andra föräldrar efter att hon och hennes 10 månader gamla dotter fastnade och släpades efter bussen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 11 maj som Malin och hennes 10 månader gamla dotter skulle ta bussen hem. De var de sista passagerarna på bussen när de var framme vid hållplatsen där de skulle kliva av. Men hon hann knappt ut ur bussen innan dörrarna stängdes igen och hon kände en kraftig smäll.

– Jag minns inte riktigt vad som hände men jag vet att det var en kraftig smäll, vi voltade och flög med bussen. Mitt enda fokus var min dotter. "Lever hon", "andas hon" tänkte jag, säger Malin till Nyheter24.

Malin kämpande med all kraft för att ta emot dottern, lindra hennes fall och på något sätt lyckades hon vända tillbaka vagnen. En man kom springandes mot de och hon skrek och bad honom att kolla hur dottern mådde innan Malin sen svimmande.

– Vi hade änglavakt. Det var bara jag som fick de fysiska smällarna. Jag trodde att hon hade brutit nacken för smällen var så kraftig.

Trots att mannen som kom till platsen och två småpojkar skrek så åkte busschauffören bara därifrån. Dagen efter händelsen var Malin på akuten i 15 timmar.

– Jag fick röntgas överallt och har fått starka smärtstillande och lugnande tabletter. Muskulaturen tog stryk och jag har hjärnskakning, men den psykiska smärtan är värre än den fysiska.

Dagen innan händelsen hade hon köpt ett bälte till barnvagnen och inte förens nu har hon egentligen förstått hur viktigt det faktiskt är med bälte. Därför uppmanar hon nu alla föräldrar att ha bälte.

– Alla borde ha det, det är så viktigt. Mammor, pappor, morbröder och fastrar. Bältet räddade min dotter i natt.

Malin har varit i kontakt med bussbolaget Nobina och SL som beklagade händelsen och meddelande att chauffören inte hade märkt något men att de kommer starta en intern utredning.

– De bad mig att kontakta försäkringsavdelningen för ersättning och sa att jag skulle komma in med kvitton. Men vem ska betala ersättning för att jag inte kan hålla min dotter nu för att jag har så ont. Att jag inte kan mata henne eller lägga henne i sängen. Jag vet inte vad jag ska säga.

Malin menar att Nobina borde kolla upp sina chaufförer och hur se hanterar sina passagerare.

– Kolla i speglarna som finns på bussarna. För nu känner jag mig inte trygg.

Nyheter24 kontaktade Nobina som berättar att de beklagar det som hänt.

– Vi har startat en intern utredning för att ta reda på vad som hände och hur det kunde inträffade, säger Maryam Yazdanfar, kommunikationschef på Nobina, till Nyheter24.

Malin heter egentligen något annat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.