Onsdag 28 Sep
Stockholm

Smarta poliser blåste knarkliga – med mjöl

Polisens bilder på knarket.
1 av 3
Polisens bilder på knarket. Foto: Polisen
De svarta sopsäckarna.
2 av 3
De svarta sopsäckarna. Foto: Polisen
Påsar med droger.
3 av 3
Påsar med droger. Foto: Polisen

Polisen i Malmö blåste knarklangarna genom att byta ut allt knark i lägenheten mot mjöl.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Malmöpolisen fick i februari in ett tips om att det skulle finnas stora mängder knark i en lägenhet på Möllevången. Polisen gjorde då en så kallad dold husrannsakan och med sig hade de "dummisar", det vill säga paket med ofarliga ämnen som polisen byter ut knarket mot, så som mjöl.

Inne i lägenheten fann polisen en riktig guldgruva. I svarta sopsäckar och väskor fann de 28 kilo amfetamin med ett värde på cirka sju miljoner kronor på gatan.

Polisen ersatte då allt knark med mjöl och lämnade sedan lägenheten i det skick de hittade den. De monterade upp en kamera och satte sig sedan utanför för att spana.

Dagen efter kom den 31-årige lägenhetsinnehavaren tillbaka tillsammans med en 26-årig man. Efter en stund inne i lägenheten kom de båda männen ut igen med en av de svarta sopsäckarna.

När polisen grep dem hade de 5,9 kilo mjöl i påsen istället för amfetamin som de trott. Att männen i praktiken försökt smuggla mjöl har ingen betydelse för brottsrubriceringen polisen gör.

26-åringen och är nu anhållen för grovt narkotikabrott för att ha haft 5,9 kilo "amfetamin" på sig. Den 31-åriga lägenhetsinnehavaren ska åtalas senare och kommer då vara misstänkt för hela innehavet på 28 kilo amfetamin, skriver Aftonbladet.

En annan person som är bra på att ta fast knark är Måns Zelmerlöws hund, men som tur var fick hunden inte i sig något knark, om du vill veta mer om vad droger göra med kroppen kan du läsa om vad de tio farligaste drogerna gör med din hjärnan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.