Tidningen är riktad till 8 - 12-åringar.
Tidningen är riktad till 8 - 12-åringar. - Foto: DG/Twitter

​Tidningen riktar sig till unga flickor – gav tips om hur man ska "se smalare ut"

Den amerikanska tidningen Discovery Girls som riktas mot tjejer i åldern 8 - 12 år mötte stor kritik när de publicerade en artikel om hur tjejer skulle välja baddräkt efter kroppsform.


De gav bland annat råden att de som är kurviga ska sträva efter en baddräkt med sidoskärningar eller snören för att dra ögonen nedåt. Om personen är “rundare i mitten” skulle de välja kontrasterande mönster får att göra sig smalare, rapporter brittiska Metro.

Skribenten Taffy Akner, som arbetar för GQ och The New York Times Magazine, gav tidningen stor kritik. Därefter börjades en våg av kritik.

Tidningens chefredaktör Catherine Lee har nu gått ut med en stor ursäkt på Facebook.

“Det är svårt för mig att förstå att en artikel så motsägelsefull mot vårt uppdrag har blivit publicerad på våra sidor. Jag har haft svårt att finna orden i flera dagar,” skrev hon bland annat.


Enligt Lee skulle artikeln handla om hur man hittar söta, roliga baddräkter som ger tjejer självförtroende – nu hade artikeln blivit kroppscentrerad.

Hon skrev också:

“Vi är inte immuna mot att göra misstag, men vi är villiga att bli bättre och lära oss från våra misstag" citerar Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!