Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

300 meter hög tv-mast knäcktes i natt – polisen letar efter personer i mystisk video

- 16/05/2016, 10:16

Under söndagskvällen hände något riktigt konstigt – som ingen riktigt kan förklara. En radio- och tv-mast utanför Borås knäcktes på mitten. Nu sprids en video som visar hur ungdomar klättrar upp i masten.

Den 332 meter höga radio- och tv-masten, Häglaredsmasten, utanför Borås knäcktes.

– Det var som om en bomb slagit ner, det var en jäkla knall i alla fall, säger Stefan Brögge, som bor i närheten, till P4 Sjuhärad.

Att masten brutits av innebär en säkerhetsrisk på många sätt. I masten fanns nämligen en Rakel-sändare vilket är kommunikationssystemet som används av polis, räddningstjänst och kustbevakning.

Man har nu skickat en lastbil med en extra sändare till Borås för att kunna använda en beredskapskanal.

Bildkälla: TT Bild

Platsen är nu avspärrad och polis undersöker vad som kan ha hänt.

– Det kan ju vara vad som helst. Tekniker kommer till platsen under dagen, vi får se vad de säger, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen till Göteborgs-Posten.

Sterner säger också att han aldrig varit med om någonting liknande.

Den 12 maj publicerades ett klipp på Youtube som sägs visa hur maskerade personer klättrar i just Häglaredsmasten. Filmen togs bort under måndagsmorgonen. Nu jobbar polisen med att identifiera personerna i klippet och undersöker om de har något med saken att göra.