Någon skulle skämta lite – skapade kaos och lurade ut bilister i skogen

- 16/05/2016, 13:35

Vägskyltar som pekade i fel riktning fick en hel drös bilister i Dalarna att hamna rakt ute i skogen.

Det var under måndagsmorgonen som en hel del bilister i Dalarna fick sig en oväntad överraskning. Någon hade nämligen flyttat på skyltarna vid ett vägarbete på E16 i höjd med Ornäs mellan Falun och Borlänge. Tilltaget lurade en hel drös med trafikanter att köra rakt in i skogen.

– När vi skulle åka av avfarten var den avstängd. Då hade någon ändrat de orangea pilarna som dirigerar om trafiken så att de pekade ut mot en skogsväg i stället, säger Andreas Forsman i Borlänge som var på väg till Falun.

Bildkälla: Andreas Forsman

Omskyltningen skapade minst sagt förvirring när fler och fler bilar körde rakt in i skogen. Och det var allt från bilister till lastbilar och lokaltrafikbussar hade lurats in på den smala skogsvägen som gick bedvid ladu- och bondgårdar.

– Vi följde bara med strömmen, och hamnade någonstans i mitten. Alla åkte ju, så då åkte vi efter alla andra. Sen tog det stopp, säger Andreas Forsman till Nyheter24.

Bildkälla: Andreas Forsman

Skogsvägen visade sig nämligen leda till återvändsgränd.

– Det var lite krångligt att ta sig ut på motorvägen igen. Det var en jäkla massa folk. Vi stod och snackade med de runt omkring. Till slut fick någon alla att backa.

Andreas Forsman och hans kollega blev en och en halv timme sena till jobbet. Men det var inget som störde dem särskilt mycket.

– Jag tyckte att det var ganska roligt. Jag och min kollega Dennis satt mest och skrattade. Jag sa att det här nog kommer att vara en av de sämre bortförklaringarna till att man kommer sent till ett möte, säger Andreas Forsman.

Bildkälla: Andreas Forsman

Bildkälla: Andreas Forsman