Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förslaget: Slå ihop Sverige och Norge till ett land

Petter Stordalen vill gärna se ett återförenat Sverige och Norge.
1 av 4

Petter Stordalen vill gärna se ett återförenat Sverige och Norge.

Montage TT

Petter Stordalen, miljardär och hotellägare, med sin hund i Almedalen.
2 av 4

Petter Stordalen, miljardär och hotellägare, med sin hund i Almedalen.

TT

3 av 4

TT

Petter Stordalen vill återförena Sverige, Danmark och Norge.
"I Sverige bor det ungefär tio miljoner människor. I Norge och Danmark bor det fem vardera. 20 miljoner hade varit ännu bättre oavsett om det handlar om att sälja bilar, flygplan eller innovation" säger han till GP.
4 av 4

Petter Stordalen vill återförena Sverige, Danmark och Norge. "I Sverige bor det ungefär tio miljoner människor. I Norge och Danmark bor det fem vardera. 20 miljoner hade varit ännu bättre oavsett om det handlar om att sälja bilar, flygplan eller innovation" säger han till GP.

Google Maps

Nyheter | 18/05/2016 07:59

I går var det 17 maj – Norges nationaldag. I år har Norge varit självständiga i 111 år – men Petter Stordalen vill återförena Sverige och Norge.

Petter Stordalen, miljardär och hotellmagnat, älskar sitt hemland Norge men vill se se landet förenat i en stornation med Sverige.

Stordalen bedriver flera framgångsrika hotell i Sverige, bland annat Hotel Post och Avalon i Göteborg. I en intervju med Göteborgs-Posten jämför han Sverige och Norge, exempelvis hur länderna firar sina nationaldagar. Sverige är bra på att fira, men Norge är bättre menar han. Dessa länder skulle nu förenas till ett.

– I Sverige bor det ungefär tio miljoner människor. I Norge och Danmark bor det fem vardera. 20 miljoner hade varit ännu bättre oavsett om det handlar om att sälja bilar, flygplan eller innovation, säger han.

– Tänk vilket fantastiskt land vi hade varit tillsammans, säger han till GP.