Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jenni och hennes döttrar förlorade allt i branden – då hände det otroliga

- 19/05/2016, 18:28 -
Jenni och hennes döttrar förlorade nästan allt i branden.
1 av 5

Jenni och hennes döttrar förlorade nästan allt i branden.

Privat

Nu bor de hos hennes mamma.
2 av 5

Nu bor de hos hennes mamma.

Privat

Jenni la upp ett inlägg på en "köp och sälj-grupp" på Facebook och har fått otroligt mycket saker.
3 av 5

Jenni la upp ett inlägg på en "köp och sälj-grupp" på Facebook och har fått otroligt mycket saker.

Privat

Så mycket att de kunnat ge vissa saker vidare till andra som behöver.
4 av 5

Så mycket att de kunnat ge vissa saker vidare till andra som behöver.

Privat

5 av 5

Privat

Familjen förlorade nästan allt i branden som bröt ut natten mellan 16 och 17 april i Upplands-Väsby.

Jenni Hiltunen och hennes två döttrar förlorade det mesta i branden som bröt ut klockan 04.30 natten mellan 16 och 17 april. En utredning pågår fortfarande och polisen har rubricerat det som grov mordbrand. Branden startade på nedre botten på Kavallerigatan i Upplands-Väsby och spred sig vidare till lägenheten ovanför.

Familjen Hiltunen bodde i lägenheten mitt emot på övre plan och fick lov att ta sig ut genom balkongen.

– Jag har kunnat rädda en del minnessaker och en del husgeråd av metall. Nu bor vi i mammas lägenhet, vi har inte lyckats få tag på någon egen. Men den är tom och vi kan bo där åtminstone ett halvår, säger Jenni till Nyheter24.

Den yngsta dottern är 18 månader och hennes äldsta är fyra år och lite mer medveten om det som hände.

– Hon vill för det mesta inte prata om branden med mig men är noga med att säga att hennes hem brunnit när vi träffar nya människor.

I dag, några veckor efter branden, mår de helt okej sett till omständigheterna.

– Jag har däremot fortfarande ständig panikångest och sömnsvårigheter, berättar Jenni.

Eftersom de förlorade nästan allt i branden var de i behov av att få nya saker som till exempel kläder och liknande. Jenni la därför upp en annons i "köp och sälj-gruppen" i Upplands-Väsby där hon skrev att de var i stort behov av saker som möbler och kläder.

Bildkälla: privat

Och responsen var mycket bättre än förväntat.

– Vi har fått otroligt mycket kläder, leksaker och böcker till barnen samt en del kläder till mig. Faktiskt så mycket att vi har kunnat skänka vidare en del till andra som behöver sådant. Det finns så otroligt många snälla människor här i närheten. Det känns helt ofattbart att det ens existerar så många snälla människor som ställer upp. Båda jag och barnen är väldigt glada och tacksamma för allt vi fått.

Förutom kläder har hon även fått soffa, soffbord, tv-bänk, stolar och köksbord. Det som fortfarande saknas är förvaringsmöbler, kökselektronik, mattor, gardiner och hallmöbler.

– Vi har även kontakt med en underbar kvinna i Rotebro som samlar saker till flyktingar och andra som av någon anledning behöver något. Inget av det vi fått har kastats utan har gått vidare dit om vi fått för mycket av något eller om några kläder inte passat. Det känns väldigt bra att kunna ge vidare.