Monique Håfström, 22,  har tatuerat sig själv sedan hon var 14 år. På kommande bilder beskriver hon med egna ord bakgrunden till en del av sina 40-70 tatueringar.
1 av 15
Monique Håfström, 22, har tatuerat sig själv sedan hon var 14 år. På kommande bilder beskriver hon med egna ord bakgrunden till en del av sina 40-70 tatueringar. - Foto: privat
"Ja detta är alltså mitt namn. Jag vet inte om jag gillade graffitibokstäver när jag var yngre. Man ser hur jag totalfailade med alla bokstäver men jag tycker att 'N' utmärker sig eftersom jag har försökt göra så det ska se ut som ett tjockt 'N'. Helt fel vinkel. Eller nej skit samma. Alla bokstäver utmärker sig för att det är så fruktansvärt skevt! När jag började närma mig knät så tänkte jag "hur fan ska jag göra nu? Jag har ju sån knäfobi så jag får runda lite snyggt bredvid."
2 av 15
"Ja detta är alltså mitt namn. Jag vet inte om jag gillade graffitibokstäver när jag var yngre. Man ser hur jag totalfailade med alla bokstäver men jag tycker att 'N' utmärker sig eftersom jag har försökt göra så det ska se ut som ett tjockt 'N'. Helt fel vinkel. Eller nej skit samma. Alla bokstäver utmärker sig för att det är så fruktansvärt skevt! När jag började närma mig knät så tänkte jag "hur fan ska jag göra nu? Jag har ju sån knäfobi så jag får runda lite snyggt bredvid." - Foto: privat
"'Simpel tjuv', det är namnet på en skön låt. Jag bara diggar att säga 'simpel tjuv'.
3 av 15
"'Simpel tjuv', det är namnet på en skön låt. Jag bara diggar att säga 'simpel tjuv'. - Foto: privat
"Det här är min favorittatuering, mitt smeknamn Bråken. Jag bråkade så mycket med allt och alla när jag var liten. jag var en jobbig jävel. Snart kommer man inte se vad det står för att bokstäverna blir tjockare och tjockare för varje gång som jag fyller i och missar rätt linjer."
4 av 15
"Det här är min favorittatuering, mitt smeknamn Bråken. Jag bråkade så mycket med allt och alla när jag var liten. jag var en jobbig jävel. Snart kommer man inte se vad det står för att bokstäverna blir tjockare och tjockare för varje gång som jag fyller i och missar rätt linjer." - Foto: privat
"Det här står längs med revbenen. Det är ett bevis på att jag är den jag är och att jag får vara en vingklippt ängel till den mest betydelsefulla personen i mitt liv. Det är hans ord till mig."
5 av 15
"Det här står längs med revbenen. Det är ett bevis på att jag är den jag är och att jag får vara en vingklippt ängel till den mest betydelsefulla personen i mitt liv. Det är hans ord till mig." - Foto: privat
"Detta är på högra låret, mina två uppskattade vänner har slagit på stort och skrivit in sina namn. Jag trodde att Cornelia skulle bedöma rakheten bättre än en fyraåring, men det får väl vara så."
6 av 15
"Detta är på högra låret, mina två uppskattade vänner har slagit på stort och skrivit in sina namn. Jag trodde att Cornelia skulle bedöma rakheten bättre än en fyraåring, men det får väl vara så." - Foto: privat
"Man kan säga som så att jag gjorde en liten cover där på låret. Med en diamant och fjärilar samt en krona. Innan var det nog några sketna krusiduller tror jag."
7 av 15
"Man kan säga som så att jag gjorde en liten cover där på låret. Med en diamant och fjärilar samt en krona. Innan var det nog några sketna krusiduller tror jag." - Foto: privat
"Axel och hals. Jag har slagit axeln i kanten på en byrå! M vill jag bara ha där, finns inte mer att säga om det. Den andra är ett betydelsefullt datum. Ja det är ett datum, även om det inte ser ut som det"
8 av 15
"Axel och hals. Jag har slagit axeln i kanten på en byrå! M vill jag bara ha där, finns inte mer att säga om det. Den andra är ett betydelsefullt datum. Ja det är ett datum, även om det inte ser ut som det" - Foto: privat
"Här skrev jag "öl?" Det betyder att jag vill ha en öl. Den var lite lurig faktiskt, satt i en spegel."
9 av 15
"Här skrev jag "öl?" Det betyder att jag vill ha en öl. Den var lite lurig faktiskt, satt i en spegel." - Foto: privat
"Helt klart värt försöket! Människor blir så himla glada av att se sånt här, haha!"
10 av 15
"Helt klart värt försöket! Människor blir så himla glada av att se sånt här, haha!" - Foto: privat / montage
"Här har jag lite namn, ord och symboler och sånt."
11 av 15
"Här har jag lite namn, ord och symboler och sånt." - Foto: privat
"Här på foten tatuerade jag olika citat från min kompis Andersson, som jag hade kopierat från ett Worddokument. En utav punkterna tog jag bort från listan så då lämnade jag det utrymmet blankt precis som i dokumentet, för att kunna fylla på med något bra sen."
12 av 15
"Här på foten tatuerade jag olika citat från min kompis Andersson, som jag hade kopierat från ett Worddokument. En utav punkterna tog jag bort från listan så då lämnade jag det utrymmet blankt precis som i dokumentet, för att kunna fylla på med något bra sen." - Foto: privat
"Det här är det senaste jag börjat på. Vet inte alls vad jag tänkte eftersom jag inte har tillräckligt med utrustning så att jag kan byta nålar och få det att se någorlunda bra ut. Så jag lär lägga den där på hyllan. Här började min maskin balla ur helt. Snygg drink där nere, va? Bra gjord med ett fint paraply i som inte ens ligger mot kanten, och kolsyrebubblor över själva drinken? "
13 av 15
"Det här är det senaste jag börjat på. Vet inte alls vad jag tänkte eftersom jag inte har tillräckligt med utrustning så att jag kan byta nålar och få det att se någorlunda bra ut. Så jag lär lägga den där på hyllan. Här började min maskin balla ur helt. Snygg drink där nere, va? Bra gjord med ett fint paraply i som inte ens ligger mot kanten, och kolsyrebubblor över själva drinken? " - Foto: privat
"Där under 'vingarna' som ser ut som en död sparvs gamla sönderflugna vingar står det 'Mother'. Det var den första. Jag var ovän med mamma och tänkte att det här kommer hon bli SÅ glad över. Jag gick till hennes jobb, bad henne följa med ut och sen gjorde jag det, jag sträckte ut handen som värsta krigaren och sen var det klart. Vi blev sams!
14 av 15
"Där under 'vingarna' som ser ut som en död sparvs gamla sönderflugna vingar står det 'Mother'. Det var den första. Jag var ovän med mamma och tänkte att det här kommer hon bli SÅ glad över. Jag gick till hennes jobb, bad henne följa med ut och sen gjorde jag det, jag sträckte ut handen som värsta krigaren och sen var det klart. Vi blev sams! - Foto: privat
"I dag får det bli en ny tatuering där jag ska skriva 'Jag är huvudrollen i mitt liv!'  Om folk blir glada eller skrattar så skiter jag i om det är äkta skratt eller om det är hånskratt. Man måste ta livet med en klackspark!"
15 av 15
"I dag får det bli en ny tatuering där jag ska skriva 'Jag är huvudrollen i mitt liv!' Om folk blir glada eller skrattar så skiter jag i om det är äkta skratt eller om det är hånskratt. Man måste ta livet med en klackspark!" - Foto: privat

Monique, 22, har tatuerat sig själv över hela kroppen

Hennes tatueringar ser ut som telefonklotter: "Om folk blir glada av dem så skiter jag i om det är äkta skratt eller hånskratt."


Karlstadbon Monique Håfström, 22 år, gjorde sin första tatuering hemma hos en kompis som hade en tatueringsmaskin. Hon var bara 14 år då och tatuerade sig själv på fri hand.

– Jag var ganska bråkig som liten och just då var jag osams med mamma. Så jag skrev "mother" skitfult på min handled och var jättenöjd, skrattar Monique åt minnet när Nyheter24 ringer upp henne.


Sen gick Monique till sin mammas jobb och visade upp tatueringen för henne så att hon skulle bli glad och stolt. Men Moniques mamma suckade mest och orkade inte ta ytterligare en fajt, men de blev i alla fall sams.

Vid det här laget har Monique runt 40-70 tatueringar. Hon säger själv att hon knappt har någon spärr och att inget stoppar henne, det får vara hur galet som helst.

– Jag har skrivit mitt eget namn över hela låret med något som jag trodde var graffitibokstäver. Men jag har knäfobi så jag fick runda knät och det blev jättejobbigt. Den är så jävla ful, säger Monique.

Skulle du kunna tänka dig att jobba som tatuerare?

– Nej nej! Jag skulle få så mycket stryk av folk! Tänk dig, där sitter jag med en öl i näven och en cigg i munnen och karvar runt på samma skorpa som jag har kört över i flera dagar. En enda nål har jag också. Det vill jag inte utsätta någon för, även om det hade varit roligt såklart, säger Monique.

Om du fick tatuera vilken känd person som helst med valfritt motiv, vad skulle du göra då?

– Då skulle jag tatuera in sjuka grejer på Jimmie Åkesson. Jag skulle skriva en text i stil med ”jag värnar om alla människor och accepterar alla som dom är” och sen ett hakkors med ett kryss över i pannan. Sen skulle han tvingas att leva efter det. Det hade varit kul, säger hon.

Monique är noga med att poängtera att hon absolut inte skulle rekommendera någon annan att tatuera sig på samma sätt, utan att en alltid ska tatuera sig så säkert som möjligt hos riktiga tatuerare. Det har varit ren tur att hon har klarat sig så bra från infektioner och sjukdomar.

– Jag har faktiskt testat mig och läkarna säger att jag frisk som en nötkärna, det är helt sjukt. Ett tag körde jag runt i ett lår som var så svullet så jag hade typ två lår i ett. Jag borde vara stendöd men det är tydligen lugnt, säger Monique Håfström glatt.

Här ovan kan du se ett bildspel med en del av hennes tatueringar och hennes egna ord kring hur hon tänkte när de gjordes.

Tycker du att det här var galet? Då ska du se den här GT-tatueringen som Rebecka gjorde i pannan eller Christine med sin felstavade Lejonkungen-tatuering. Men en klar favorit måste ändå vara Moa som blev full på absint och vaknade dagen efter med en stor Håkan Hellström-tatuering på ryggen.

GT var först att skriva om Monique.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du tatuerad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.