Därför har den här Ica-butiken i Uppsala Sveriges konstigaste öppettider

- 24/05/2016, 15:48 -
Ica-butiken Folkes Livs i Uppsala har öppet till 23.31

Ica-butiken Folkes Livs i Uppsala har öppet till 23.31

Privat

Förklaringen är faktiskt riktigt bra, eller vad tycker du? Klart man vill vara bäst, liksom.

Ni vet när en är så där supersugen på godis på kvällen och inser att närmaste matbutik stänger om tre minuter? En bara önskar att det fanns något som hade öppet lite längre.

Ica-butiken Folkes Livs i Uppsala vet precis vad vi snackar om. Och de vill precis som oss ha öppet länge. Därför har de öppet 07.00 – 23.31 varje dag.

Ja, ni läste rätt. Tjugotre trettioett.

– Vi har det för att vi då har öppet längst tid av alla matbutiker i Uppsala. Vi tävlar egentligen mest mot Ica Väst, som har öppet till 23.30, berättar Fredrik Andersson, Icahandlare vid Folkes Livs, för Nyheter24.

Idén kom för några år sedan från flera medarbetare. Fredrik vill själv inte ta åt sig hela äran för den, men han var i alla fall delaktig.

– Det är förstås också för att det ska vara något folk komet ihåg, och det har verkligen fungerat.

Den lilla lustiga minuten är bara till för att väcka uppmärksamhet, och det har butiken lyckats med.

– Jag skulle vilja säga att den största orsaken till våra framgångar de senaste tiden är våra öppettider. Det är inte bara den minuten som är avgörande, utan för att vi finns i ett studentområde med många studenter som vill att vi ska ha öppet länge.

Folkes Livs har försökt ha öppet dygnet runt och vill fortfarande ha det. Men facket tillåter inte.

– Tyvärr ser inte facket det smarta med det. Det skulle bli många fler arbetstillfällen, men de tänker inte i de banorna. De tycker inte att det är bra att jobba natt, vilket de har rätt i, men många vill göra det av olika anledningar. Vi skulle ha möjlighet att erbjuda fler människor anställning om vi fick ha öppet dygnet runt, säger Fredrik.